Teatret Svalegangen på Rosenkrantzgade 21 i Aarhus. Foto: Pressefoto

Aarhus’ kulturliv får 68 millioner

Fire af de mest markante kulturinstitutioner i Aarhus har i dag fået tildelt en donation på i alt 68 millioner. Giveren er Købmand Herman Sallings Fond.

Store Scene på Aarhus Teater var omgivelserne for dagens offentliggørelse, men også et af de steder i Aarhus, hvor donationen vil komme til gode. Foto: Pressefoto
Store Scene på Aarhus Teater var omgivelserne for dagens offentliggørelse, men også et af de steder i Aarhus, hvor donationen vil komme til gode.
Foto: Pressefoto

I dag offentliggjorde Købmand Herman Sallings Fond på et pressemøde, hvilke fire kulturinstitutioner i Aarhus, der vil modtage donationer for i alt 68 millioner kroner. Derfor var der samlet til pressemøde på Store Scene på Aarhus Teater.

Det var derfor ikke overraskende, at en af modtagerne var Aarhus Teater. Derudover giver Købmand Herman Sallings Fond donationer til Teatret Svalegangen, ARoS Aarhus Kunstmuseum og Musikhuset Aarhus.

Donationerne går ikke til specifikke forestillinger eller udstillinger, men til renovering og vedligeholdelse af rammerne for kulturlivet. Det siger Karin Salling, der er bestyrelsesmedlem i fonden, og samtidig takker hun Aarhus’ kulturliv for berigende oplevelser.

Kæmpeudvidelse på Svalegangen

Den mest markante af de fire donationer går til Teatret Svalegangen, som modtager 22,7 millioner kroner af Købmand Herman Sallings Fond. Det er den næsthøjeste af de fire donationer, men det er på Svalegangen, vi kommer til at se de største forandringer.

Teatret Svalegangen, Aarhus
Teatret Svalegangen på Rosenkrantzgade 21 i Aarhus.
Foto: Anna Stegger Jakobsen

Direktør og kunstnerisk leder på Svalegangen Per Smedegaard fortæller, at pengene vil gå til en ny teatersal oven på teatrets nuværende teatersal, samt udvidelse af den nuværende hovedscenes dimensioner.

Desuden vil teatret få bedre produktionsrammer og forbedrede publikumsfaciliteter. Per Smedegaard glæder sig over, at donationen kan tage Svalegangen ind i en ny æra, og selvom teatret nu bliver en væsentligt større institution, vil Per Smedegaard fastholde teatrets rolle i byen som “klassens frække dreng”.

Nye tiltag i Aarhus

Også andre steder i byen vil man kunne se donationens fornyelser. Fondens donationer går til renoveringer, udvidelser og generelle forbedringer, hvilket ifølge Karin Salling er Købmand Herman Sallings Fonds vigtige indsats for at styrke kulturlivet i Aarhus.

Aarhus Teater modtager næsten 23,2 millioner kroner, som skal gå til en omfattende renovering af hele huset, hvilket på grund af husets fredning er en bekostelig affære. Publikum vil blandt andet kunne se fornyelsen på nye sædebetræk og nyt fortæppe på Store Scene, samt reparation af stuklofterne. Desuden vil teatret lave flere toiletter.

ARoS Aarhus Kunstmuseum modtager 20,9 millioner til at tage det næste skridt i projektet omkring Olafur Eliassons “Your rainbow panorama”. På tagterrassen bygger ARoS det eksklusive “Sunset Lounge”, som også kommer til at danne rammerne om et nyt værk, som Olafur Eliasson i øjeblikket er i gang med at udvikle.

Endeligt får Musikhuset Aarhus tildelt 1,25 millioner, som blandt andet skal gå til lysafskærmning i den store glasfoyer. I Musikhuset håber de på, at afskærmningen kan blive installeret inden vi går en forhåbentlig solrig sommer i møde.