AKT1’s lyttedrama “Til eftertiden” udkommer i Norge

: “Det var meget overvældende”

Danske , der tidligt under coronanedlukningen udgav hørespillet “Til eftertiden”, får nu deres værk udgivet på norsk hos Oslo Nye Teater.

Det roste og vidt omtalte corona-lyttedrama “Til eftertiden”, som producerede i begyndelsen af krisen, når også ud til norske lyttere fra næste uge.

En gruppe skuespillere fra Oslo Nye Teater har oversat teksten til norsk, og over 80 norske skuespillere er nu i gang med at indtale teksten – selvfølgelig hver for sig. Titlen bliver “Til ettertiden (sammen hver for seg)”, og den får norgespremiere den 30. april 2020.

's kunstneriske leder er glad for interessen fra Norge:

“Vi har længe ønsket at skabe et samarbejde med de andre nordiske lande – det ligger os meget på sinde. Derfor var det dejligt, da Oslo Nye Teater kontaktede os og var interesserede i værket.”

, der er teaterchef på Oslo Nye Teater, skriver på teatrets hjemmeside:

“Poesien i formuleringerne og stemmerne i formidlingen siger noget grundlæggende om os mennesker og kan dermed være med til at knytte os sammen. Og til dét spiller kunsten en vigtig rolle i vores kaotiske verden.”

En overraskende modtagelse

Det lå ikke i kortene, at projektet skulle komme så vidt omkring, da og det øvrige hold hos begyndte på projektet.

“Jeg regnede med, at når vi begyndte at spørge rundt hos skuespillerne, så kunne vi måske få 25-30 med – og det var måske endda højt sat. Derfor var det meget overvældende, da vi havde 135 medvirkende, og Oslo Nye Teater kort efter kontaktede os og ville lave en norsk version af stykket,” siger .

Han synes, at samarbejdet mellem og Oslo Nye Teater har fungeret godt.

“Vi har sendt det danske manuskript til dem, og så har vi været med til at lave nogle mindre rettelser i den norske version, som vi har godkendt. Og så har vi udvekslet erfaringer med dem,” fortæller han og fortsætter:

“Dét, at et andet teater gerne vil bruges vores værk, er jo en stor anerkendelse af vores arbejde. Vi tror selvfølgelig altid selv på vores projekter, men det betyder meget, at der er andre, der også tror på dem.”

“Til eftertiden” er skrevet af  og . Hørespillet er anmeldt her på siden den 3. april 2020. Se mere om “Til ettertiden (sammen hver for seg)” på oslonye.no

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere