Ambassaden støtter hjemløs forfatter

inviterer publikum til et stort festugeprogram, der samtidig er en støtteindsamling til den hjemløse forfatter Dave Rickerby og hans første bogudgivelse.

Aarhus Festuge 2013 på Ambassaden
2013 på . Fotokollage af .

I Aarhus' gader møder man nogle gange den skæggede Dave Rickerby, som lever af at samle flasker. Året rundt bor han i et legehus, og ser man ham ikke på gaden, kan man sikkert finde ham med en kop kaffe i færd med at skrive på sin trilogi, der er baseret på hans eget liv.

”Han har en helt fantastisk historie. Da han er først i sine teenageår, tager hans stedfar ham med ud at lave sit første røveri. Det eskalerer og ender med, at han bliver dømt og sidder otte år i fængsel,” fortæller , der er udviklingschef på .

Det er , der står bag projektet ”S(h)ave Dave”. Igennem festugen donerer de optrædende kunstnere på fem kroner af hver solgte billet til projektet. Desuden bliver der opstillet en bar, hvor hele overskuddet går til Dave Rickerbys debutudgivelse.

”Vi vil gerne skaffe så mange midler, at vi kan gå direkte til et forlag og sige, at de skal udgive denne her bog, og så betaler vi. Så kan Dave komme ud at fortælle sin historie, og det kan være med til at give ham en ny start,” fortæller .

Foruden indsamlingen i løbet af festugen bliver der arrangeret et show den 16. september, hvor Dave Rickerby selv står på scenen og fortæller sin historie. Billetindtægterne fra dette arrangement går også til ”S(h)ave Dave”.

Indsamling i s ånd

Tommy Nielsen
er udviklingschef på og manden bag projekt “S(h)ave Dave”.
Foto: Pressebillede

og s leder stopper på den 30. september. Arrangementet med Dave Rickerby bliver det sidste projekt, før de to frontfigurer afleverer nøglerne til .

De to har skabt et særdeles velfungerende koncept, der i 2012 gav titlen som Byens Bedste Scene. På teatrets hjemmeside skriver de: ”Her må sejres og fejles. Bare det bliver gjort!” Det er måske medvirkende til, at har et usædvanligt loyalt og engageret publikum. På kalder de det ”Rock 'n' Roll scenekunst”.

”Vi skal udfordre scenerummet, og hvis man ikke tør sætte sit scenerum i spil, så laver man bare teater for abonninerne og hr. og fru kakkelbord. Vi skaber rum for det anderledes og det eksperimenterende uden at kigge på, om der sidder mennesker i salen,” siger .

Når vælger at støtte Dave Rickerby med sin bogudgivelse, kigger de således ikke på kvaliteten. mener, at skal give plads – også til en forfatter som Dave, der har noget på hjerte.

”Hvis vi kan være med til at give ham et skub, så kan vi endnu en gang opfylde kunstens grundpræmis, som er, at kunsten er et frirum, hvor man kan drømme. Så kan man for eksempel se et show med og samtidig støtte en hjemløs' bogudgivelse med fem kroner.”

I løbet af 2013 præsenterer et program, der indeholder blandt andet impro comedy med , burlesque-inspireret varieté under navnet Natkabaret og såvel danske som canadiske komikere.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere