ANMELDELSE: 2 hjerner – 1 show, Musikhuset Aarhus

Hokuspokus og hjerneforskning

“2 hjerner – 1 show” med og er et skuffende forsøg på at samle to successer i ét. Det bliver gentagelser af andre shows i en light-version.

★★★☆☆☆

Når og går på scenen sammen i “2 hjerner – 1 show” i , er hjernen i centrum for en underholdende aften. Men showet overrasker ikke nok, og indholdet bliver ‘gammel vin på nye flasker'.

er hjerneforsker og speciallæge i psykiatri. Han har igennem adskillige år oplyst danskerne om hjernens forunderlighed igennem flere forskellige medier: radio, tv, bøger, foredrag og shows. er hypnotisør og tv-vært på programmer, der bruger tankelæsning og manipulation til at gøre både programmernes deltagere og seerne forundrede.

I dette show samler de krafter, og på papiret synes idéen god. Det må være oplagt, at fortæller om hjernen, hvorefter demonstrerer det i praksis. Det er sådan set også, hvad showets ramme er. Men en del af Hellesøes demonstrationer er i periferien af det, som Lund Madsen forklarer. Desuden mangler præsentationerne af Hellesøes indslag langt hen ad vejen forklaringer, der hjælper os til at forstå, hvorfor vi skal se netop dette act.

Endeligt er Hellesøes acts i “2 hjerner – 1 show” også, i hvert fald set ud fra et hypnose- og trylleriperspektiv, i den lette ende af skalaen. Det er ikke noget, alle kan gøre, men det er på den anden side heller ikke noget, der kræver mange års træning. Et klassisk korttrick og simpel hypnoseøvelse er de mest virkningsfulde elementer af Jan Hellesøes medvirken i showet.

Gentagelsesshow

Showet er velegnet for et ‘begynder-publikum', der ikke tidligere har set shows eller tv-programmer med nogen af de to medvirkende eller andre hypnoseshows.

Men hvis man har fulgt med i Peter Lund Madsens karriere og har set hans show-trilogi med sin bror Anders Lund Madsen, eller har læst hans bog “Dr. Zukaroffs Testamente”, så er det meget begrænset, hvor meget nyt vi hører fra ham i “2 hjerner – 1 show”. Både billeder og eksempler er fra tidligere shows, og selv hans jokes er genbrug. Alt andet lige er det , der rent komisk løfter showet og tager de fleste grin hjem.

imponerer væsentligt mere på tv, end han gør live. Men også live er der tale om gentagelser, men dog ikke af sig selv. Her er det den engelske entertainer Derren Brown, som mestrer netop discipliner som hypnose, tankelæsning, trylleri og showmanship, der tydeligt er inspiration for en del af Hellesøes acts. Desværre har Hellesøe ikke den samme sans for show og komik, som Derren Brown, og hans stage-persona synes at være baseret på at være mere mystisk end morsom.

Det er således, hvis man er interesseret i netop shows som dette, mest af alt en light-version af, hvad man højst sandsynligt har set før. Og den synergi-effekt, der burde være kommet ud af at kombinere disse to mænd i samme show, udeblev desværre.


Medvirkende: og

Del med dit netværk