ANMELDELSE: Gintberg red(d)er verden, Musikhuset Aarhus

Gintberg gør verden bedre med comedy

I sit nye onemanshow friserer menneskeheden og danskheden med tættekam. “Gintberg red(d)er verden” er omfavnende, meningsfuldt og ikke mindst underholdende stand-up.

★★★★★★

er en af de danske komikere, som har fæstnet sig allermest til hele den danske befolkning. I mere end 25 år har han på underholdende vis råbt os ind i hovedet – både fra scenen, i radioen og på tv.

I sit seneste onemanshow, som han er på turné med i øjeblikket, formår han at forene både dybt underholdende comedy med scenekunstnerisk indhold.

“Gintberg red(d)er verden” er et show med dybde, uden at det egentlig går ud over underholdningsværdien. Med reference til Stephen Hawking understreger han vigtigheden af at kunne grine ad sig selv.

Comedy for alvor

Gintberg mestrer comedy, som de færreste andre danske komikere. Hans sammenligningsjokes er måske hans kendemærke. Vi griner ikke mindst ad de billeder, han skaber for vores indre blik, når han sammenligner en fødsel med at få en barberet struds mast igennem en kattelem.

Samtidig er han ikke bange for at inddrage religion, racisme og politik. I showet er der referencer til både de syv plager fra Bibelen og Islams fem søjler. Han kritiserer vores allesammens visionsløshed – både som politikere og som vælgere. Men det står aldrig i vejen for grinet.

Ginterg red(d)er verden

Også lidt Gintberg på kanten

Mange kender ham især for programserien “Gintberg på kanten” på DR, hvor han tager rundt i landet og undersøger de lokale særheder i befolkningen. Det element har han fornuftigt nok inddraget i showet, og denne aften i får vi lov at grine lidt ad os selv som aarhusianere. Vi kommer omkring både Jakob Bundsgaard, Gellerupparken og Kurts Mor.

Men det tager ikke overhånd. Vi får lidt af det, som vi elsker fra tv, men det er først og fremmest showet, der er i fokus. Vi griner ad os selv, men ikke kun som aarhusianere – også som danskere og som mennesker.

Som scenekunst er “Gintberg red(d)er verden” derfor noget af det absolut bedste danske comedy i øjeblikket. Og som entertainer er fortsat en del af eliten. Gintberg er på turné i hele landet ind til november 2018.


Af og med:

Ginterg red(d)er verden

Del med dit netværk