Christian Lollike Foto: Morten Hede

Christian Lollike modtager Teaterpokalen 2016

Teaterpokalen - Danske Teaterjournalister
Teaterpokalen er formgivet af Manuel Sjødahl og uddeles hvert år af Foreningen af Danske Teaterjournalister

I dag har Danske Teaterjournalister uddelt årets tre teaterpriser. Teaterpokalen gik til dramatiker og instruktør Christian Lollike.

De danske teaterjournalisters årlige prisoverrækkelse fandt i dag sted på Folketeatret i København. Foreningen af Danske Teaterjournalister uddeler hvert år tre teaterpriser, hvoraf hovedprisen, Teaterpokalen, er blevet uddelt siden 1934. I dag modtog dramatiker og instruktør Christian Lollike prisen Teaterpokalen og den medfølgende pengesum.

Christian Lollike blev nomineret for forestillingen “Living dead“, som havde premiere på Aarhus Teater den 30. september 2016, samt på Teater Sort/Hvid den 3. november 2016. Danske Teaterjounalisters formand, teaterredaktør Jakob Steen Olsen, siger i sin tale om Lollike:

“Vi forventer endnu mere af det, vi frygter at få. Vi vil høre endnu mere af det, vi ikke vil høre.”

Christian Lollike modtager Teaterpokalen
Christian Lollike
Foto: Morten Hede

Prisen gives til en scenekunstner, der i årets løb har ydet en særlig præstation i dansk teater. De øvrige nominerede til Teaterpokalen 2016 var:

Teaterkatten og Initiativprisen

Foruden Teaterpokalen uddeler Foreningen Danske Teaterjournalister hvert år to priser: Initiativprisen og Teaterkatten.

Christian Lollike modtager instruktørprisen Teaterkatten
Liv Helm
Foto: Morten Hede

Teaterkatten er en instruktørpris, som i år gik til Liv Helm for “De rene rum” på Aarhus Teater. Det var de to redaktører på teatermagasinet Teater 1, Rie Hammer og Mette Garfield, der overrakte prisen til Liv Helm med ordene:

“Vi håber, du holder tempoet, og vi glæder os til at hænge på i fremtiden.”

Initiativprisen gives til en person, gruppe eller institution, som har har taget et særligt initiativ til gavn for scenekunsten i Danmark. I år gik prisen til Peter Schrøder, Lars Sennels og Hjørring Kommune for at tage initiativ til et nyt teaterhus til Vendsyssel Teater.


Abonnér på indhold fra mortenhede.dk via RSS, eller følg med på Facebook eller Twitter. Vil du gerne have din nyhed på mortenhede.dk, er du velkommen til at kontakte mig.