Christian Lollike modtager Teaterpokalen 2016

I dag har uddelt årets tre priser. Teaterpokalen gik til dramatiker og instruktør .

De danske teaterjournalisters årlige prisoverrækkelse fandt i dag sted på i København. Foreningen af Danske Teaterjournalister uddeler hvert år tre teaterpriser, hvoraf hovedprisen, Teaterpokalen, er blevet uddelt siden 1934. I dag modtog dramatiker og instruktør prisen Teaterpokalen og den medfølgende pengesum.

blev nomineret for forestillingen “Living dead“, som havde premiere på den 30. september 2016, samt på Teater den 3. november 2016. Danske Teaterjounalisters formand, teaterredaktør Jakob Steen Olsen, siger i sin tale om Lollike:

“Vi forventer endnu mere af det, vi frygter at få. Vi vil høre endnu mere af det, vi ikke vil høre.”

Prisen gives til en scenekunstner, der i årets løb har ydet en særlig præstation i . De øvrige nominerede til Teaterpokalen 2016 var:

Teaterkatten og Initiativprisen

Foruden Teaterpokalen uddeler hvert år to priser: Initiativprisen og Teaterkatten.

Christian Lollike modtager instruktørprisen Teaterkatten

Foto: Morten Hede

Teaterkatten er en instruktørpris, som i år gik til for “De rene rum” på . Det var de to redaktører på teatermagasinet Teater 1, Rie Hammer og Mette Garfield, der overrakte prisen til med ordene:

“Vi håber, du holder tempoet, og vi glæder os til at hænge på i fremtiden.”

Initiativprisen gives til en person, gruppe eller institution, som har har taget et særligt initiativ til gavn for scenekunsten i Danmark. I år gik prisen til , og Hjørring Kommune for at tage initiativ til et nyt teaterhus til .

Del indlægget med dine venner

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere