Christian Lollike modtager Teaterpokalen 2016

I dag har Foreningen Danske Teaterjournalister uddelt årets tre priser. Teaterpokalen gik til dramatiker og instruktør .

De danske teaterjournalisters årlige prisoverrækkelse fandt i dag sted på i København.  uddeler hvert år tre teaterpriser, hvoraf hovedprisen, Teaterpokalen, er blevet uddelt siden 1934. I dag modtog dramatiker og instruktør prisen Teaterpokalen og den medfølgende pengesum.

blev nomineret for forestillingen “Living dead“, som havde premiere på den 30. september 2016, samt på Teater Sort/Hvid den 3. november 2016. Danske Teaterjounalisters formand, teaterredaktør Jakob Steen Olsen, siger i sin tale om Lollike:

“Vi forventer endnu mere af det, vi frygter at få. Vi vil høre endnu mere af det, vi ikke vil høre.”

Prisen gives til en scenekunstner, der i årets løb har ydet en særlig præstation i dansk teater. De øvrige nominerede til Teaterpokalen 2016 var:

Teaterkatten og Initiativprisen

Foruden Teaterpokalen uddeler Foreningen Danske Teaterjournalister hvert år to priser: Initiativprisen og Teaterkatten.

Christian Lollike modtager instruktørprisen Teaterkatten

Foto: Morten Hede

Teaterkatten er en instruktørpris, som i år gik til for “De rene rum” på . Det var de to redaktører på teatermagasinet Teater 1, Rie Hammer og Mette Garfield, der overrakte prisen til med ordene:

“Vi håber, du holder tempoet, og vi glæder os til at hænge på i fremtiden.”

Initiativprisen gives til en person, gruppe eller institution, som har har taget et særligt initiativ til gavn for scenekunsten i Danmark. I år gik prisen til , og Hjørring Kommune for at tage initiativ til et nyt teaterhus til .

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere