Den Kongelige Ballets fødselsdagsgave til Dronningen

“Ballo della Regina” og en spritny fanfare

Fødselsdagsgave til Dronningen: Det Kongelige Teater viser “Ballo della Regina” og Frederik Magles nye fanfare til Det Kongelige Kapel.

H.M. Dronning Margrethe II fyldte 80 år den 16. april 2020, og det skulle have været fejre på Det Kongelige Teaters Gamle Scene med en balletforestilling.

Forestillingen er aflyst, men nu kan du – og H.M. Dronningen – se noget af dét, der skulle have været på fødselsdagsprogrammet. Det ligger frit tilgængeligt på kglteater.dk.

Her kan du høre Det Kongelige Teaters chef Kasper Holten:

Frederik Magle har komponeret en ny fanfare til Det Kongelige Kapel, der er verdens ældste orkester. Musikken er storladen, som den bør være. Og selvom den er klippet sammen af hjemmeoptagelser med musikerne, så får vi et godt indtryk af det værk, som vi forhåbentlig snart får mulighed for at høre live.

Balletten “Ballo della Regina” (Dronningens bal) er koreograferet af George Balanchine og blev for første gang vist i Danmark i januar i år som en del af “Ballet de Luxe”. Dén forestilling blev anmeldt, og du kan læse anmeldelsen her.

Det er ét af Balanchines sidste værker, og vi ser, hvordan trinnene bliver accentueret ved hans koreografiske overlegenhed. Det er, som om han siger: »Se her, hvad vi også kan!«

Anmeldelse af “Ballet de Luxe” i Jyllands-Posten

H.M. Dronningen har modtaget gaven fra Det Kongelige Teater på dvd.

Vil du dele indlægget?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere