Emmet Feigenberg åbner renoveret Østre Gasværk med “Pelle Erobreren”

Østre Gasværk genåbner med Pelle og Lassefar

Ny chef. Nyt teater. Nye forestillinger. Genåbningen af et nyrenoveret markerer et fornyet teaterliv på Østerbro.

Med premiere den 25. oktober bliver “Pelle Erobreren” som musikteater åbningsforestillingen i et nyrenoveret . Katrine Wiedemanns iscenesættelse af Martin Andersen Nexøs berømte fortælling bliver en af de første forestillinger, som igangsætter sæsonen for det nye, samlede Østerbro Teater – med som direktør.

Pelle Erobreren taler ind i danskhedsdebatten

“Pelle Erobreren” er en rørende historie om en lille dreng, som uforfærdet og nysgerrigt udfor­drer sin skæbne og verden omkring sig. Om en ukuelig far, der drømmer om at give sin søn et bedre liv, end han selv har haft. Sammen flygter far og søn fra fattigdommen over havet – og ankommer til Bornholm i maj 1877.

“Det er fortællingen om, at verden kan indrettes anderledes, og at mennesker ikke behøver affinde sig med udbytning og magtmisbrug,” udtaler teatrets direktør, .

Til oktober kan publikum opleve fortællingen blive til episk musikteater, med et stort ensemble af skuespillere, sangere og et live folkeorkester. Og fortællingen og dens tematikker er fortsat relevante, også 150 år senere:

“I disse år kredser den offentlige samtale ofte om, hvad det indebærer at være dansk. Teatret er tidens spejl, og vi må finde de fortællinger, som taler ind i denne debat,” siger .

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere