Forestilling om Anna Ancher på danmarksturné

Ny dansk dramatik om kunstmaler Anna Ancher

Kan man være både mor og maler? Det er spørgsmålet i s portrætforestilling “Annas verden” om kunstmaleren Anna Ancher.

Onsdag den 1. juli 2020 har premiere på forestillingen “Annas verden”. Forestillingen er nyskrevet af dramatiker og iscenesat af instruktør .

Omdrejningspunktet er den kvindelige skagensmaler Anna Ancher og hendes konflikt imellem på den ene side at være kunstner og på den anden side at være familiemenneske. På den måde behandler med forestillingen den aktuelle samtale om køn, karriere og identitet.

Teatret skriver om forestillingen:

Anna står foran sit gennembrud på den københavnske kunstscene. Privat og arbejdsmæssigt er hendes og Michaels forhold idyllisk. De er ligeværdige, fascinerede af hinanden og i takt med, at Annas åbenlyse talent for at male har foldet sig ud, er deres forhold kun blevet styrket.

Men det er ikke let at forene den klassiske moder- og hustrurolle med et liv som bohemekunstner. Særligt omverdenen har svært ved at forstå hendes valg og ikke mindst fravalg i bestræbelserne på at lykkes som kvindelig kunstner.

“Annes verden” er udviklet i samarbejde med som i forbindelse med museets anmelderroste udstilling af Anna Anchers værker.

Forestillingen spiller først på Sophienholm i Kongens Lyngby til den 12. august 2020. Herefter er den på turné i hele landet frem til oktober 2020.

Læs mere, og se turnéplan, på Det Flydende Teaters hjemmeside.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere