Fredericia Kommune har godkendt nyt musicalteater

Fredericia åbner musicalteater efter konkurs

Nu er godkendt. Fredericias musicalfyrtårn genopstår efter konkurs med nyt navn, ny bestyrelse og ny ledelse.

Det populære teater i Fredericia, der igennem en årrække har produceret store musicalsucceser med i spidsen, gik konkurs i marts 2020. Nu har Fredericias byråd godkendt etableringen af , som skal præsentere samme høje kunstneriske kvalitet, som har været varemærket for det tidligere .

I forbindelse med genetableringen har Fredericia Kommune udpeget en ny bestyrelse bestående af byrådsmedlem (V), uddannelsesansvarlig på – Musicalakademiet Fredericia, Jonathan Flom, og direktør for Messe C, Grete Højgaard.

”Jeg glæder mig enormt meget til at engagere mig i teatrets opgaver og understøtte udviklingen som Danmarks Musicalhovedstad. Fredericia skal igen på Danmarkskortet som destination for kunstneriske oplevelser i verdensklasse, og vi er godt på vej,” siger Grete Højgaard, bestyrelsesformand i .

Fredericia Kommune vil udlåne personale til teatret igennem en opstartsfase, indtil teatrets nye ledelse er kommet på plads. Ledelsesopgaven vil blive delt imellem en kunstnerisk ansvarlig og en økonomisk ansvarlig.

Det tidligere havde status som §5-teater, hvilket vil sige, at teatret fik en særlig støtte direkte af finansloven. Kommunen vil i den kommende tid arbejde på, at kan overtage denne bevilling. Kommunens egen bevilling lyder på 11 millioner kroner årligt fra år 2021.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere