Hans Rønne modtager Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse

Teaterskaberen, instruktøren og skuespilleren modtager i dag den livsvarige hædersydelse fra . Ydelsen er en økonomisk understøttelse for kunstnere, der “har en sådan kunstnerisk produktion bag sig, at de har placeret sig afgørende som kunstner”.

I Stantens Kunstfonds begrundelse for indstillingen af til hædersydelsen står der bl.a.:

insisterer på at bruge teatret til at skildre det, der foregår i og imellem helt almindelige mennesker. Sidste års produktion Lev Menneske og Abrahams Børn fra 2016 bekræfter, at han stadig lever med sin tid, stadig har noget på hjertet, og at han kan formidle det med en sjælden barsk og hjerteskærende præcision.

Således modtager den ære at være blandt de 12 danske scenekunstnere, der nu er tildelt den livsvarige hædersydelse, som bl.a. er , , og . Hædersydelsen en understøttelse, der afhænger af modtagerens øvrige indkomst og kun udløses, hvis kunstnerens indkomst er lavere end et vist niveau.

Flere modtagere på en gang

Hædersydelsen tildeles nulevende kunstnere og fordeles over kunstarterne efter en fordelingsnøgle, således at et vist antal skabende kunstnere fra hver kunstart modtager ydelsen. I forbindelse med tildelingen til modtog yderligere fem kunstnere den livslange hædersydelse fra :

  • Landskabsarkitekt Annemarie Lund
  • Arkitekt Dorte Mandrup-Poulsen
  • Billedkunstner Bodil Nielsen
  • Billedkunstner
  • Filminstruktør Jon Bang Carlsen

Du kan finde en komplet liste over nuværende modtagere af den livsvarige hædersydelse på kunst.dk.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere