Her er de bedste og værste forestillinger fra september 2018

Socialrealisme, sorg og et operaspøgelse

På mortenhede.dk får du her et samlet overblik over, hvad danske teaterkritikere, online anmeldere og bloggere bedømmer som september måneds bedste og dårligste teaterforestillinger.

Teatersæsonen 2018/2019 er for alvor skudt i gang med de mange premierer i september måned. Kritikerne har været rundt i landet, og der er alene i september måned udgivet op imod 200 anmeldelser alene på de største dagblade og onlinemedier med teateranmeldelser.

I en større dataindsamling fra 17 af disse medier udpeger mortenhede.dk nu september måneds favoritter blandt kritikerne. Og når vi nu har dataene samlet, kan vi også lige så godt nævne månedens flop.

Førstepladsen går til ny dansk dramatik af Henrik Szklany

I den brogede mængde af oversættelser, remedieringer, gendigtninger og ikke mindst ‘baseret på en roman af …’, er det frydeligt, at det er den nyskrevne dramatik, der får kritikernes største anerkendelse i september. Med 6 stjerner fra både Kristeligt Dagblad og Arbejderen, samt 5 stjerner fra Jyllands-Posten, POV International og Scenekanten.com, placerer “Alle mulige ting til salg” fra Aalborg Teater sig på måneds vinderskammel.

Alle ulige ting til salg
Marie Knudsen Fogh, Niels Anders Manley og Martine Emilie Barrett Levinsen
Foto: Lars Horn

Børneteater om sorg tager andenpladsen

Den anden topplacering i september 2018 er “Sorg – i børnehøjde” fra Teatergrad. Det er en børneteaterforestilling om, hvordan man bearbejder sin sorg, og hvad man som klassekammerat kan gøre for at hjælpe en ven, der er ked af det. Forestillingen opsluger de små og får de voksne til at hulke. “Sorg – i børnehøjde” fik 6 stjerner af både Teateranmeldelser.dk og Scenekanten.com, samt 4 stjerner af CPH Culture.

Sorg - i børnehøjde (Teatergrad)
Ene Øster Bendtsen og Karen Duelund Guastavino
Foto: Per Morten Abrahamsen

Fantomet på Det Ny Teater er tilbage og hitter igen

The Phantom of the Opera” er den gamle publikumssucces på Det Ny Teater, som nu genopsættes med et nyt (eller ombyttet) cast. Ikke mindre end 12 af de 17 medier har anmeldt musicalen, der dog med kun en enkelt 6-stjernet anmeldelse fra Kulturtid.dk alligevel placerer forestillingen på en tredjeplads med en gennemsnitskarakter på 4,83.

Tomas Ambt Kofod og Sibylle Glosted
Foto: Miklos Szabo

Månedens flop er: Kærlighed ved første hik

Man havde næsten set det komme, da musicalens koncept blev lanceret, og forventningen blev blot endnu lavere, da fotomodellen Oliver Bjerrehuus blev castet som musicalperformer. “Kærlighed ved første blik – the musical” fra Langkjær Entertainment skuffede gevaldigt. En enkelt anmelder sneg sig op på 5 stjerner (Kulturkupeen.dk), men de 8 øvrige anmeldere trækker musicalen ned, så den samlet set bliver månedens dårligst bedømte forestilling.

Kærlighed ved første hik - the musical

En mening om “Her er de bedste og værste forestillinger fra september 2018

Lukket for kommentarer.