Hjælp til nødlidende kulturinstitutioner

Teatre og revyer får en ny hjælpepakke

Kulturministeriet og et bredt flertal i Folketinget opretter hjælpepakke for 200 millioner til nødlidende teatre og sommerrevyer.

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget laver en særlig nødpulje, der bl.a. er målrettet nødlidende kulturinstitutioner og revyer, som ikke er hjulpet af de generelle ordninger. Det meddeler Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

“Jeg er særligt glad for, at vi nu også kan hjælpe de mange kulturinstitutioner, der har mistet penge på produktioner, som desværre ikke har kunne gennemføres efter den 9. marts,” udtaler kulturminister og fortsætter:

“Et centralt element i nødpuljen er at hjælpe institutioner, der er eksistenstruet, så de kommer gennem krisen. Danmark har også brug for kultur, når vi er på den anden side af Corona-krisen.”

Nødpuljen ydes til publikumsrettede kulturinstitutioner med driftstilskud fra Kulturministeriet, der kan kompenseres for op til 80 procent af produktionsudgifterne til forestillinger og udstillinger mv. Disse institutioner kan kompenseres yderligere, hvis de er særligt nødlidende. Kompensationen kan maksimalt udgøre 80 pct. af indtægtstabet for kompensationsperioden.

Endelig sikrer nødpuljen, at nødlidende revyer og lignende, som ikke er omfattet af den generelle arrangementspulje, kan kompenseres for op til 80 procent af de udgifter, der knytter sig til perioden fra den 9. marts til d. 31. august 2020.

Bag aftalen står regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet, Liberal Alliance og De fire grønne løsgængere.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere