Foto: Isak Hoffmeyer

Inge Sofie Skovbo træder ud af Aarhus Teaters ensemble

Skuespiller Inge Sofie Skovbo har med udgangen af denne sæson besluttet at forlade Aarhus Teaters ensemble, som hun har været en fast del af gennem 14 år.

Inge Sofie Skovbo er uddannet fra Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1978 og var ansat på Odense Teater til 1982, inden turen gik til København og flere af hovedstadens teatre, heriblandt Det Danske Teater, Nørrebro Teater og Det Kongelige Teater, hvor hun som en del af ensemblet medvirkede i tre sæsoner. Inge Sofie Skovbo var medstifter af Grønnegårds Teatret i 1982 og var frem til 1992 en del af ensemblet og sad med i det kunstneriske råd.

Inge Sofie Skovbo har været fast tilknyttet Aarhus Teater siden 2004. Inden for de seneste år har hun haft stor succes i bl.a. rollerne som Fru Alving i Gengangere, Silda Gruman i Other Desert Cities og Madam Helseth i Rosmersholm. I sæson 2014/2015 modtog hun stor ros for sin hovedrolle i Besøget og sine præstationer i Hedda Gabler og GlasboblerInge Sofie Skovbo blev i foråret 2015 tildelt hædersprisen Olaf Poulsens Mindelegat for sit vidtfavnende skuespiltalent.

Den stærke kraft i Aarhus Teaters ensemble

Inge Sofie Skovbo fortæller selv om sin afsked med Aarhus Teater:

Det har været en stor og vanskelig beslutning for mig at forlade Aarhus Teater, som har fyldt mit skuespillerliv siden 2004. Jeg stopper ikke som skuespiller, men jeg er blevet 65 år og har nået en alder, hvor det er vigtigt for mig at være tæt på min familie og mine venner i København.

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen fortæller:

Inge Sofie er en skuespiller med et stort format – helt moderne og klassisk på én gang. Vi vil savne hende som den meget stærke kraft hun i mange år har været i Aarhus Teaters ensemble.

Inge Sofie Skovbo medvirker aktuelt i Christian Lollikes hospitalsfarce Hospitalet, der spiller sidste gang på Aarhus Teater Scala 10. marts, hvorefter forestillingen skal spille på Sort/Hvid i København den 16. marts – 14. april.

Inge Sofie Skovbo - Aarhus Teater
Foto: Isak Hoffmeyer