KOMMENTAR: Berlingske giver Det Kongelige Teater medansvar for koreograf Liam Scarletts selvmord

Havde Det Kongelige Teater ansvar i Liam Scarlett selvmord?

Der er ikke belæg for Berlingskes påstand om, at Det Kgl. Teater har et medansvar i Liam Scarletts selvmord. Pressenævnet bør udtale kritik.

Koreografen Liam Scarlett skulle have opsat balletten “Frankenstein” på Det Kongelige Teater i 2022. Men på baggrund af anklager om krænkende adfærd, som Royal Ballet i London modtog i 2019, valgte en række teatre at afbryde samarbejdet. Det Kongelige Teater aflyste forestillingen i foråret 2021.

I dagens Berlingske kan man læse, at Liam Scarletts afskedsbrev viser, at aflysningen på Det Kongelige Teater var en medvirkende faktor i forhold til hans selvmord.

Men artiklen i Berlingske er dybt kritisabel på flere punkter. Samtidig må vi i lyset af de seneste års sager om krænkelser og deraf følgende afskedigelser løfte diskussionen op over det følelsesladede, før vi begynder at placere ansvar.

Teatret bør gå til Pressenævnet

Opret abonnement for at læse videre

Dette indhold kræver et abonnement på mortenhede.dk. Opret et abonnement for at få ubegrænset adgang til alle anmeldelser og artikler. Abonnementet koster 79,- kroner om måneden.

Vær opmærksom på, at abonnementet er personligt og kun til privat brug

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere