KOMMENTAR: Er København virkelig så meget bedre end resten af Danmark?

Reumert-juryens teaterkiggeri skal have et eftersyn

Når Årets Reumert uddeler priser for Danmarks bedste scenekunst, så ender 75 % af statuetterne til forestillinger i hovedstadsområdet.

Årets Reumert blev søndag aften afholdt i Odense, hvor priserne blev uddelt til det bedste danske scenekunst. I min anmeldelse af showet kan du læse, at prisoverrækkelserne ikke afspejler det bedste i hele Danmark, men er et udtryk for københavnersnobberi.

Juryen skal naturligvis have lov at fordele priserne, som den har lyst til, og denne kommentar skal ikke læses som et udtryk for, at prismodtagerne ikke har fortjent deres statuetter. Den skal heller ikke læses som en kritik af det enkelte Reumert-jurymedlem.

Men når 17 ud af 22 priser er givet til (præstationer i) forestillinger, der har spillet i hovedstaden, og altså kun 5 til resten af landet, så er det relevant at spørge, om juryen som helhed favoriserer København?

Dette indhold kræver et abonnement

Opret et abonnement for at få ubegrænset adgang til alle anmeldelser og artikler på mortenhede.dk. Abonnementet koster 79,- kroner om måneden.

Vær opmærksom på, at abonnementet er personligt og kun til privat brug

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere