KOMMENTAR: Radikale Venstres forslag om et kunstministerium er politisk sniksnak

Radikale Venstre vil opdele Kulturministeriet

Radikale Venstre foreslår i en kronik i dag, at Kulturministeriets ressortområder deles op. Det er en god idé, men det bliver ved den politiske sniksnak.

Kulturminister Joy Mogensen og hendes ministerium har på alle tænkelige måder bevist under coronakrisen, at kulturområdet er for stor en mundfuld. Det har faktisk været ministerens egen undskyldning for, hvorfor der er nølet og fejlet i forhold til hjælpepakker og andre initiativer: Kulturen er for mangfoldig.

I en kronik i Berlingske i dag under overskriften "Når alt er lige gyldigt, bliver alt ligegyldigt" kritiserer tre politikere fra Radikale Venstre, Jens Rohde, Marianne Jelved og Zenia Stampe, regeringens og Socialdemokratiets insisteren på, at håndbold er lige så vigtig som teater.

De opfordrer blandt andet statsministeren til at opsplitte Kulturministeriet til to nye ministerier, nemlig et kunstministerium og et idrætsministerium.

Opret abonnement for at læse videre

Dette indhold kræver et abonnement på mortenhede.dk. Opret et abonnement for at få ubegrænset adgang til alle anmeldelser og artikler. Abonnementet koster 79,- kroner om måneden.

Vær opmærksom på, at abonnementet er personligt og kun til privat brug

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere