Kongelig balletdanser skaber koreografi specielt til Ordrupgaard

Oplev kunstmuseet Ordrupgaard gennem ballet, når danserne Sorella Englund og Stephanie Chen Gundorph danser os igennem videoværket “Respira”.

“Respira” er et videosamarbejde mellem Det Kongelige Teater og kunstmuseet Ordrupgaard. Museet er midlertidigt lukket grundet udbygning og har derfor inviteret den kongelige balletdanser og koreograf Eukene Sagues til at skabe en koreografi specielt til stedet.

I et eksistentielt dansedrama tager danserne Sorella Englund og Stephanie Chen Gundorph os med gennem Ordrupgaards tomme sale og den omkringliggende kunstpark i en sand tour de force gennem det menneskelige følelsesregister.

I videoen flettes to skæbner sammen i en cyklisk forbundethed. Den unge angstplagede Stephanie Chen Gundorph hvirvler rundt i sjælens skyggekroge, mens den livskloge Sorella Englund tager tilværelsen med afklaret ro. Disse to, den purunge og den modne kvinde, mødes et sted mellem drøm og virkelighed.

Koreografien er ledsaget af det spanske digt “Respira”, som er skrevet af digter og skuespiller Ane Sangues. Kunsten, naturen og åndedraget (respira) spiller centrale roller gennem hele koreografien.

“Jeg oplever, at rigtig mange gennemtænker meningen med deres liv som resultat af nedlukningen. Selv føler jeg mig af og til fortabt. Denne film undersøger kunsten som en social nødvendighed samt et værktøj i vores søgen efter identitet. Museets sale, som både har været og snart igen vil være fyldt med kunst, virker som en perfekt metafor for teatrets nedlukning under pandemien. Mødet mellem de to generationer accentueres i samspillet mellem Ordrupgaards klassicistiske hovedbygning og den moderne tilbygning af Zaha Hadid,” fortæller koreografen bag filmen, Eukene Sagues.

Videoen kan streames her:


Nyheden er baseret på en pressemeddelse fra kunstmuseet Ordrupgaard.

Vil du dele indlægget?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere