Kulturministeren indkalder til forhandlinger

Joy Mogensen tager tilløb til corona-kovending

Kulturminister Joy Mogensen indkalder til forhandlinger. Der er stadig ingen hjælp til teatre og museer, men regeringen “arbejder på det”.

Der har i den senere tid været hård kritik af kulturminister Joy Mogensen, fordi hun flere gange har afvist at hjælpe landets kulturinstitutioner ud over, hvad de generelle hjælpepakker giver mulighed for. Men hjælpepakkerne kommer ikke teatrene og museerne til undsætning.

Men i en pressemeddelelse indkalder Joy Mogensen nu partiernes kultur- og medieordførere til forhandlinger søndag og mandag:

”Kulturlivet er hårdt ramt af Corona-krisen. Regeringen er optaget af, at vi får hjulpet hele kulturlivet igennem krisen på den bedst mulige måde. Størstedelen af løsningerne ligger i de centrale hjælpepakker, som regeringen allerede har præsenteret, men der er brug for, at vi følger op og ser på områder, der stadig mangler en løsning,” fortæller hun i pressemeddelelsen.

Forhandlingerne lægger dog ikke direkte op til at kunne hjælpe teatre og museer, men omhandler i stedet blandt andet højskoler, aftenskoler og lokale medier. I pressemeddelelsen tilføjer hun dog:

”Mange selvejede institutioner på Kulturministeriets område, eksempelvis teatre og museer, kan på nuværende tidspunkt ikke få del i de nuværende kompensationsordninger, som regeringen har fremsat, fordi de er støttet med over 50 procent af offentlige tilskud. Regeringen arbejder for at ligestille alle institutionerne i hjælpepakkerne.”

Vil du dele indlægget?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere