Kulturministeren indkalder til forhandlinger

Joy Mogensen tager tilløb til corona-kovending

Kulturminister indkalder til forhandlinger. Der er stadig ingen hjælp til teatre og museer, men regeringen “arbejder på det”.

Der har i den senere tid været hård kritik af kulturminister , fordi hun flere gange har afvist at hjælpe landets kulturinstitutioner ud over, hvad de generelle hjælpepakker giver mulighed for. Men hjælpepakkerne kommer ikke teatrene og museerne til undsætning.

Men i en pressemeddelelse indkalder nu partiernes kultur- og medieordførere til forhandlinger søndag og mandag:

”Kulturlivet er hårdt ramt af Corona-krisen. Regeringen er optaget af, at vi får hjulpet hele kulturlivet igennem krisen på den bedst mulige måde. Størstedelen af løsningerne ligger i de centrale hjælpepakker, som regeringen allerede har præsenteret, men der er brug for, at vi følger op og ser på områder, der stadig mangler en løsning,” fortæller hun i pressemeddelelsen.

Forhandlingerne lægger dog ikke direkte op til at kunne hjælpe teatre og museer, men omhandler i stedet blandt andet højskoler, aftenskoler og lokale medier. I pressemeddelelsen tilføjer hun dog:

”Mange selvejede institutioner på Kulturministeriets område, eksempelvis teatre og museer, kan på nuværende tidspunkt ikke få del i de nuværende kompensationsordninger, som regeringen har fremsat, fordi de er støttet med over 50 procent af offentlige tilskud. Regeringen arbejder for at ligestille alle institutionerne i hjælpepakkerne.”

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere