Kulturministeren lufter muligheden for en tidligere åbning af kulturen

Regeringen er klar til at genåbne kulturlivet

Nu kommer en genåbning af kulturlivet i fase 2 alligevel på tapetet. Det skriver kulturminister i et Facebook-opslag.

Da regeringen offentliggjorde planerne for de næste faser af genåbningen, skulle kulturinstitioner som teatre, museer og biografer kunne åbne den 8. juni 2020.

Siden blev retningslinjerne om at holde to meters afstand ændret til en meter, og det har fået flere af Folketingets partier til at råbe op. Grundlaget for forhandlingerne om genåbning er ikke længere det samme, og derfor ønsker de nu en større genåbning i 2. fase.

Netop nu har kulturminister skrevet på Facebook, at smitten i Danmark er under kontrol, og derfor kan der være grundlag for en endnu større åbning i fase 2:

“Det er en prioritet for regeringen, at kulturen bliver tænkt med i de ting, der nu bliver fremrykket. Forhåbentlig giver det mulighed for at museer, teatre, kunsthaller, zoologiske haver og andre dele af kulturen kan åbne tidligere end planlagt,” skriver hun i sit opslag og fortsætter:

“Det hele afhænger stadig af, at vi alle holder fast i de gode vaner og hvad partierne i næste uge bliver enige om.”

Statsminister Mette Frederiksen har nu indkaldt partilederne til forhandling om en udvidelse af genåbningsplanen. Det skriver Kulturmonitor.

Det sker altså efter, at Jyllands-Posten i aftes skrev, at et flertal af Folketingets partier ønskede at genforhandle om genåbning af kulturlivet som følge af de ændrede retningslinjer.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere