Løsning for projekter støttet af Statens Kunstfond

Tilskud skal ikke betales tilbage

Kulturprojekter, der er støttet af , får sikret sine tilskud, uanset om projekterne må aflyses grundet coronanedlukningen.

En stor del af aktiviteterne på kulturområdet er projekter støttet af . Under normale omstændigheder skal tilskuddet tilbagebetales, hvis projektet ikke gennemføres, men den forpligtelse frafalder midlertidigt, meddeler Kulturministeriet.

Det er en bred aftale blandt Folketingets partier, der betyder, at projekter og kunstnere, der som følge af COVID-19 ikke får mulighed for at gennemføre deres projekter i perioden 9. marts 2020 til og med 8. juni 2020, kan beholde tilskuddet.

Kulturminister udtaler i en pressemeddelelse:

“Jeg er glad for, at der er opbakning på tværs af de politiske parter til disse tiltag. Jeg håber, at vi i fællesskab kan forhandle flere løsninger på plads snart.”

Bag aftalen står regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet og Det grønne politiske kontorfællesskab.

Aftalen beløber sig til i alt 61 millioner kroner, der ikke kræves tilbagebetalt – heraf er 27 millioner kroner inden for scenekunstområdet.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere