Teatret Møllens “Guldgraveren” spiller på international festival

Møllen rejser til Irland

har sendt “Guldgraveren” på børneteaterfestival i Irland. Festivalens leder: “Dansk børneteater er blandt de bedste.”

I byen Galway på Irlands østkyst er den internationale børneteaterfestival Baboró International Arts Festival for Children i fuld gang. I løbet af festivalens syv dage er der mere end 30 forestillinger og arrangementer for de mindste på festivalprogrammet. Danmark er repræsenteret af , som spiller forestillingen “Guldgraveren” fire gange i løbet af denne wekend.

“Guldgraveren” er baseret på Johannes V. Jensens historie af samme titel fra novellesamlingen “Himmerlandshistorier”, og forestillingen havde første gang premiere i 2013. Siden har den flere gange været genopsat og deltaget på internationale festivaler.

“Guldgraveren” passer til det irske publikum

Aislinn ÓhEocha, der er Executive Artistic Director i Baboró International Arts Festival for Children, så “Guldgraveren” på børneteaterfestivalen Imaginate Festival 2015 i Edinburgh, hvorefter hun besluttede sig for at invitere til Irland. I et interview til mortenhede.dk udtaler Aislinn ÓhEocha:

“Jeg valgte forestillingen, fordi den straks talte til mig. Selvom det er en dansk historie, kunne jeg relatere til temaerne om at emigrere, at opbygge et hjem i et fremmed land, at forlade sine elskede samtidig med at nyde følelsen af et eventyr imod det ukendte. Det er også en genkendelig fortælling fra den irske historie, samt fra den nuværende situation siden det økonomiske krak i 2008.”

Guldgraveren - Teatret Møllen
Guldgraveren,
Pressefoto

Det er især stilen og iscenesættelsen i s “Guldgraveren”, som Aislinn ÓhEocha blev betaget af:

“Jeg var vild med den levende musik og musikalitet og humoren i forestillingen. Desuden elsker vi storytelling i Irland, især i den vestlige del af Irland, så jeg vidste, at forestillingen ville appellere til vores publikum.”

Dansk børneteater i verdensklasse

Et af de helt store eksportvarer i dansk scenekunst er børneteater. I Danmark er det århusianske en af frontløberne, og de har igennem 10 år organiseret festivalen Danish+, som er en succesfuld international showcase for børneteater.

I Irland er Baboró-festivalens leder Aislinn ÓhEocha glad for at have dansk børneteater repræsenteret på et program, der også omfatter forestillinger fra blandt andet Holland, Østrig, Sverige og Storbritannien:

“Dansk børneteater er blandt de bedste i Europa, hvis ikke i verden. Det er fantastisk at have en forestilling fra Danmark på vores internationale program,” siger hun til mortenhede.dk.

s skuespillere ankom til Galway i Irland tidligere i dag.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere