Guldgraveren, Teatret Møllen Pressefoto

Møllens “Guldgraveren” spiller på festival i Irland

Teatret Møllen har sendt “Guldgraveren” på børneteaterfestival i Irland. Festivalens kunstneriske leder er glad for at have dansk børneteater repræsenteret.

I byen Galway på Irlands østkyst er den internationale børneteaterfestival Baboró International Arts Festival for Children i fuld gang. I løbet af festivalens syv dage er der mere end 30 forestillinger og arrangementer for de mindste på festivalprogrammet. Danmark er repræsenteret af Teatret Møllen, som spiller forestillingen “Guldgraveren” fire gange i løbet af denne wekend.

“Guldgraveren” er baseret på Johannes V. Jensens historie af samme titel fra novellesamlingen “Himmerlandshistorier”, og forestillingen havde første gang premiere i 2013. Siden har den flere gange været genopsat og deltaget på internationale festivaler.

Guldgraveren - Teatret Møllen
Guldgraveren, Teatret Møllen
Pressefoto

“Guldgraveren” passer til det irske publikum

Aislinn ÓhEocha, der er Executive Artistic Director i Baboró International Arts Festival for Children, så “Guldgraveren” på børneteaterfestivalen Imaginate Festival 2015 i Edinburgh, hvorefter hun besluttede sig for at invitere Teatret Møllen til Irland. I et interview til mortenhede.dk udtaler Aislinn ÓhEocha:

“Jeg valgte forestillingen, fordi den straks talte til mig. Selvom det er en dansk historie, kunne jeg relatere til temaerne om at emigrere, at opbygge et hjem i et fremmed land, at forlade sine elskede samtidig med at nyde følelsen af et eventyr imod det ukendte. Det er også en genkendelig fortælling fra den irske historie, samt fra den nuværende situation siden det økonomiske krak i 2008.”

Det er især stilen og iscenesættelsen i Teatret Møllens “Guldgraveren”, som Aislinn ÓhEocha blev betaget af:

“Jeg var vild med den levende musik og musikalitet og humoren i forestillingen. Desuden elsker vi storytelling i Irland, især i den vestlige del af Irland, så jeg vidste, at forestillingen ville appellere til vores publikum.”

Guldgraveren - Teatret Møllen
Guldgraveren, Teatret Møllen
Pressefoto

Dansk børneteater i verdensklasse

Et af de helt store eksportvarer i dansk scenekunst er børneteater. I Danmark er det århusianske Teatret Gruppe 38 en af frontløberne, og de har igennem 10 år organiseret festivalen Danish+, som er en succesfuld international showcase for børneteater.

I Irland er Baboró-festivalens leder Aislinn ÓhEocha glad for at have dansk børneteater repræsenteret på et program, der også omfatter forestillinger fra blandt andet Holland, Østrig, Sverige og Storbritannien:

“Dansk børneteater er blandt de bedste i Europa, hvis ikke i verden. Det er fantastisk at have en forestilling fra Danmark på vores internationale program,” siger hun til mortenhede.dk.

Teatret Møllens skuespillere ankom til Galway i Irland tidligere i dag.


Abonnér på indhold fra mortenhede.dk via RSS, eller følg med på Facebook eller Twitter. Vil du gerne have din nyhed på mortenhede.dk, er du velkommen til at kontakte mig.