Peter Schaufuss turnerer igen i Danmark

kommer hjem til jul

Efter fem år vender igen tilbage til de danske scener med forestillingen “Nøddeknækkeren”, der netop er udbudt til turné.

Gennem 19 år fra 1997 til 2016 samlede et stort publikum til sine forestillinger i hele Danmark. Siden har han koncentreret sig om at opbygge et dansemiljø i den skotske hovedstad Edinburgh. Her ejer og driver han i dag tre teatre og en balletskole.

Nu vender tilbage til Danmark med en forestilling. Det sker i december 2021, hvor juleballetten ”Nøddeknækkeren” præsenteres rundt om i Danmark. har netop tilbudt forestillingen til teaterforeninger og teatre, og de første aftaler er allerede indgået.

”Nøddeknækkeren” var en af de første forestillinger, som Balletten opførte. Den havde premiere i 1997 i . Senere har den været vist i en ny opsætning i Danmark i 2016.

har i mellemtiden også præsenteret en række forestillinger på store teatre i London, men han betragter stadig tiden med Balletten i Danmark som et af højdepunkterne i sin karriere. Blandt andet fordi det lykkedes at nå ud til et stort publikum, som ellers ikke går til ballet.

”Nøddeknækkeren”, der baserer sig på den originale musik af Tjajkovskij og fortælling af E.T.A Hoffman, opføres af en gruppe internationale dansere. tolker frit i den nye forestilling. Han lover en storslået opsætning med masser af magi, sne, skøjteløb og dansende snefnug.


Nyheden er baseret på en pressemeddelse fra .

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere