Reumert-vinderen Erasmus Montanus sættes op igen

Både århusianerne og københavnerne får i næste sæson mulighed for at se eller gense Christian Lollikes Reumertvindende version af Holbergs klassiker “Erasmus Montanus“.

Det er præcis et år siden, at og i februar 2017 indledte Kulturhovedstadsåret med Christian Lollikes gentænkning af Holbergs klassiker. “Erasmus Montanus”, der i øvrigt også var Aarhus Teaters åbningsforestilling 117 år tidligere, fik forrygende anmeldelser, spillede for totalt udsolgte huse og blev bl.a. præmieret med titlen som Årets Teaterforestilling 2017 af Reumert-juryen.

Når Erasmus vender tilbage til scenen med i titelrollen, er det stort set samme cast som for et år siden. Dog vil Ole Thestrups rolle som Jeronimus blive spillet af efter Ole Thestrups bortgang. Endvidere vil være på rollelisten som Per Degn i København, mens spiller rollen i Aarhus. Spilleperiode og eksakt spillested i København offentliggøres senere på foråret.

Teaterdirektør siger:

Jeg er pavestolt over at kunne fortælle, at og i næste sæson genopsætter “Erasmus Montanus”. Vi har lagt rigtig mange kræfter i forestillingen, og jeg er meget glad for, at vores ambition om at udvikle scenekunsten og rokke ved teaterkonventionerne på fornemste vis gik hånd i hånd med publikums, anmeldernes og Reumert-komiteens fælles interesse for forestillingen. Jeg er også glad for, at det er lykkedes os at samle næsten hele holdet på scenen igen, dog desværre uden , der gik bort alt for tidligt. Endelig ser jeg genopsætningen som et fint eksempel på, hvordan Kulturhovedstadsåret nu får et efterliv efter 2017 og ikke mindst at vores nære samarbejde med for alvor bærer frugt – ikke blot i vores egen by, men også i hovedstaden.

Forestillingen får repremiere på et københavnsk teater i januar 2019, hvorefter den spiller på fra 16. februar – 16. marts. Billetsalget til opsætningen i Aarhus åbner i dag online kl. 9.

Erasmus Montanus (Aarhus Teater 2017)
Foto: Emilia Therese
Andreas Jebro og Lars Brygmann - Erasmus Montanus (Aarhus Teater 2017)
og
Foto: Emilia Therese

Del denne artikel

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere