Revy Danmark: “Vi venter stadig på svar”

Hjælpepakken virker, men hvornår skal den bruges?

Lørdag aften offentliggjorde regeringen en aftale om en ny nødpakke. Revyerne er glade, men de ved stadig ikke, om de må spille til sommer.

Det var meningen, at revysæsonen skulle begynde om en måned. Men på grund af coronasituationen har foreløbigt udskudt premieren, og har flyttet deres forestillinger til efteråret. Samtidigt er revyerne konkurstruede på grund af store udgifter og ingen indtægter.

Men sent i aftes kom en længe ventet nyhed fra Kulturministeriet. En ny hjælpepakke skal holde hånden under kulturinstitutionerne og revyerne. Og det er en god nyhed, mener , der er formand for foreningen .

“Vi mener, at hjælpepakken redder de professionelle revyer fra at gå konkurs på grund af coronakrisen. Den dækker kun 80 procent af vores udgifter, men det er det bedste, vi kunne få,” siger han.

Han mener dog ikke, at revyerne kan ånde lettet op endnu.

“Vi ved stadig ikke, hvad ‘store forsamlinger’ betyder, og hvornår vi må spille igen. Det betyder, at vi ikke ved, hvornår vi kan bruge hjælpepakkerne. Det lægger vi pres på for at få svar på,” fortæller han og fortsætter:

“Med den nye hjælpepakke er revyerne reddet fra at gå konkurs, men der er ingen tvivl om, at uanset hvordan situationen udvikler sig, så bliver det ikke et godt revyår i år.”

Del denne artikel

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere