Skuespiller Kjeld Nørgaard fylder 80 år

“Der er ikke meget guf i helteroller”

Kjeld Nørgaard, 80 år, født den 08-10-1938

I anledning af, at skuespiller Kjeld Nørgaard i dag fejrer 80 års fødselsdag, portrætteres han i dagens Jyllands-Posten. Kjeld Nørgaard er mest kendt for tv-frøen Kaj, som han både har opfundet, skrevet manuskript til, været stemmen bag og dukkefører for.

Men Kjeld Nørgaard har igennem sin 55 år lange karriere haft utallige roller på film, tv og teatre. Som førsteelsker husker nogle af os ham fra spillefilmen “De røde heste” eller fra en række andre lune og sympatiske roller, men han har især fundet glæde i at spille skurkerollerne. I portrættet fortæller han om at spille en pædofil læge i teaterforestillingen “Drengene i skyggen” af Lars Norén:

Jeg fik tilråb fra salen; de råbte: “Fy for helvede!” Og det var dejligt. For den slags roller eksisterer jo i virkeligheden, og når man først har fundet en måde at fremstille dem på, så de virker menneskelige, så er der så meget kød på dem, at de næsten spiller sig selv.

Han nærmest snublede ind i sin karriere ved et tilfælde, og i mit portræt af ham kan du finde ud af, hvordan det skete. Du kan læse kan læse hele portrættet af skuespilleren i dagens Jyllands-Posten eller på jp.dk.

Gå til artiklen på jp.dk