TEATERGUIDE: De første sommerrevyer i sæson 2022

Kom godt i gang med sommerens revyer

Revysæsonen er skudt i gang med premierer hos , og . Her er din guide til de første revyer.

Sommeren er over os, hvilket betyder, at sommerrevyerne også er over os. I denne måned har vi taget hul på de første af de i alt 14 professionelle revyer, der spiller hen over sommeren. Det skete i Odense, Kerteminde og på Dyrehavsbakken.

Vi går generelt set en revysæson i møde, hvor vi må forvente en hel del krigsmateriale. Ruslands invasion af Ukraine og det både økonomiske og politiske stormvejr i Europa, som det har ført med sig, fylder naturligt nok i medierne og dermed også i vores bevidsthed som revypublikum.

Når vi går til revy, så gør vi det først og fremmest for at grine. Men det er et særligt genkendelses-grin, vi træner i revyerne, fordi vi i virkeligheden griner ad det, vi allerede er klar over. Eksempelvis vores egne idiosynkrasier, vores egne dårlige vaner eller vores egne bekymringer.

På den måde bliver sommerens revyer også en ventil for vores Putin-frygt, vores reaktion på stigende priser, og vores bekymringer for sammenhængskraften i Europa og Danmark. Og det har vi allerede set de første eksempler på i Odense, i Kerteminde og på Bakken.

I denne første teaterguide på mortenhede.dk vil jeg give et overblik over de tre revyer, der allerede er i gang, og de revyer, der snart får premiere.

Få fremtidige teaterguides leveret i din indbakke, så du ikke gå glip af noget.
Tilmeld dig gratis her.


Spiller til den 11. juni 2022

Rating: 3 out of 6.

Læs anmeldelsen her

Odense Sommerrevy 2022
som Putin i 2022. Foto: Peter Kjeldsen

åbnede ballet med en velproduceret og velspillet forestilling, der dog på tekstsiden savnede en del at grine ad. Til gengæld er det den eneste af de tre første revyer, der har turdet at sætte Putin himself på scenen – og endda i et hånenummer, der er helt i revytraditionens ånd.

Derudover bærer revyen på et tydeligt budskab om fred og håb, som vi både hører helt konkret i de sange, der er med i forestillingen, men som vi også hurtigt aflæser i s scenografi af blomsterbilleder i megaskala, hvor der er flower power for alle pengene.

Revyen er besat af dygtige og rutinerede skuespillere – særligt , og  – som garanteret vil få møvet et par ekstra grin ind i de enkelte numre i løbet af sommeren. Derfor er anbefalingen: Se den sidst i spilleperioden, for da er den sikkert allerbedst.


Spiller til den 9. juli 2022

Rating: 4 out of 6.

Læs anmeldelsen her

Kerteminderevyen 2022
, , og . Foto: Emil Andresen

har tradition for at være grænseoverskridende. Der må gerne provokeres for provokationens skyld. Og som udgangspunkt er det jo et ædelt formål for en revy – der skal ikke altid stryges med hårene, når vi går i teatret.

Det har dog indimellem tendens til at blive provokerende på de forkertes bekostning. Når der sparkes, så er det altså ikke ligegyldigt, hvem der sparkes på. Heldigvis er der en balance i årets , så vi veksler lidt mere ligeligt imellem forargelse og fornøjelse.

Foruden og , der har været med i flere af de seneste sæsoner, så har og i år været revyens nye saltvandsindsprøjtning. Og de begaver begge revyen med fortrinlige præstationer og nogle af revyens friskeste numre.


Spiller til den 21. august 2022

Rating: 5 out of 6.

Læs anmeldelsen her

Cirkusrevyen 2022
Foto: Henrik Petit

er den absolut største af revyerne og er på mange måder flagskibet for dansk revy. Men få dage før premieren på årets forestilling, der både skulle være den første sæson uden og den sidste sæson med , måtte sygemelde sig.

Dermed er hun ikke selv med i sin egen afskedssæson, og står for første gang i mange år uden en naturlig frontfigur på scenen. Ikke desto mindre lykkes 2022 med at skabe et formidabelt revyshow med både traditionelle og moderne elementer.

, der sprang til som s afløser, er i topform og spiller med alle sine revymuskler i årets forestilling. og er eminente som de to grand old men i revyen, mens og indtager rollerne som “de nye”, men beviser også, at ingen af dem er novicer i revysammenhæng.


Premierer på vej

I den kommende uge får hele fire revyer premiere. Det gælder først og fremmest det ældgamle og traditionsrige , der måske nærmere er en syngekabaret, men hvor sangteksterne ligger i klar forlængelse af revytraditionen. Det bliver forhåbentlig en både løssluppen og pikant aften på det lavloftede spillested på Bakken.

Dernæst følger , der er én af de nyeste i professionel revysammenhæng. Her står blandt andre og på scenen, og instruerer, hvilket kun øger de musikalske forventninger til revyen.

, der er bedre kendt under navnet “Rottefælden”, er nu blevet overdraget til og og spiller for anden gang ikke i teatret Rottefælden i skoven, men på Svendborg Teater i byen. Årets forestilling bliver i øvrigt skuespiller s 50-års jubilæumsforestilling.

Når vi når til weekenden, er der premiere på , som også traditionelt ligger blandt toppen af de danske revyer. står igen på scenen både som revyens leder, instruktør og frontfigur, og hun bakkes igen i år op af blandt andre  og  på scenen.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere