Teaterpokalen 2018 går til Tammi Øst

modtager endnu en teaterpokal

Danske Teaterjournalister har udpeget modtagerne af de tre prestigefyldte teaterpriser; Teaterpokalen, Teaterkatten og Initiativprisen. Teaterpokalen går for anden gang til .

Skuespillerinden modtager endnu en gang Teaterpokalen, der hvert år uddeles af Foreningen af Danske Teaterjournalister.

Det er anden gang, Teaterpokalen går til , og hun er den første siden prisens indstiftelse i begyndelsen af 1930’erne, der kan prale af at have et par teaterpokaler på hylden.

er blevet udpeget af danske teaterkritikere til at modtage Teaterpokalen, formgivet af Manuel Sjødahl, og den dertil hørende pris på 50.000 kroner for sin titelrolle i ”Richard III” på .

Teaterkatten og Initiativprisen

Foruden hovedprisen uddeler Foreningen af Danske Teaterjournaliser også instruktørprisen kaldet Teaterkatten, samt Initiativprisen. Begge disse priser sendes dette år til Aarhus.

Teaterkatten tildeles nemlig Aarhus Teaters husinstruktør, , der de seneste halvandet år har iscenesat flere forestillinger på teatrets Studio-scene. Han modtager prisen for sin iscenesættelse af L.O.C.-teaterkoncerten ”Momentet”.

Initiativprisen tildeles under kunstnerisk ledelse af for teatrets mange initiativer, som fornyr teatrets profil og skaber en ung og levende kulturinstitution i Aarhus.

Teatrets svar på Bodilprisen

Foreningen af Danske Teaterjournalister består udelukkende af professionelt arbejdende teaterjournalister og -kritikere fra blandt andet danske dagblade og onlinemedier.

Derfor er de tre teaterpriser Danmarks eneste kritikerpriser for scenekunst, og de tildeles hvert år landets fremmeste scenekunstnere og institutioner.

Sidste år modtog teaterskaberen Teaterpokalen, og året før gik den til dramatiker og instruktør .

Del indlægget med dine venner

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere