Tammi Øst modtager Teaterpokalen 2018 for sin rolle i "Richard III" på Husets Teater.

Teaterpokalen 2018 går til Tammi Øst

Tammi Øst modtager endnu en teaterpokal

Danske Teaterjournalister har udpeget modtagerne af de tre prestigefyldte teaterpriser; Teaterpokalen, Teaterkatten og Initiativprisen. Teaterpokalen går for anden gang til Tammi Øst.

Skuespillerinden Tammi Øst modtager endnu en gang Teaterpokalen, der hvert år uddeles af Foreningen af Danske Teaterjournalister.

Det er anden gang, Teaterpokalen går til Tammi Øst, og hun er den første siden prisens indstiftelse i begyndelsen af 1930’erne, der kan prale af at have et par teaterpokaler på hylden.

Tammi Øst er blevet udpeget af danske teaterkritikere til at modtage Teaterpokalen, formgivet af Manuel Sjødahl, og den dertil hørende pris på 50.000 kroner for sin titelrolle i ”Richard III” på Husets Teater.

Teaterkatten og Initiativprisen

Foruden hovedprisen uddeler Foreningen af Danske Teaterjournaliser også instruktørprisen kaldet Teaterkatten, samt Initiativprisen. Begge disse priser sendes dette år til Aarhus.

Teaterkatten tildeles nemlig Aarhus Teaters husinstruktør, Sargun Oshana, der de seneste halvandet år har iscenesat flere forestillinger på teatrets Studio-scene. Han modtager prisen for sin iscenesættelse af L.O.C.-teaterkoncerten ”Momentet”.

Initiativprisen tildeles Aarhus Teater under kunstnerisk ledelse af Trine Holm Thomsen for teatrets mange initiativer, som fornyr teatrets profil og skaber en ung og levende kulturinstitution i Aarhus.

Teatrets svar på Bodilprisen

Foreningen af Danske Teaterjournalister består udelukkende af professionelt arbejdende teaterjournalister og -kritikere fra blandt andet danske dagblade og onlinemedier.

Derfor er de tre teaterpriser Danmarks eneste kritikerpriser for scenekunst, og de tildeles hvert år landets fremmeste scenekunstnere og institutioner.

Sidste år modtog teaterskaberen Hans Rønne Teaterpokalen, og året før gik den til dramatiker og instruktør Christian Lollike.