Topkarakter til National Theatre i London for dets første filmproduktion

Film og scene smelter sammen i Simon Godwins instruktion

Stjernebesat og gennemproduceret film fra i London får topkarakter af The Guardians teateranmelder: “Genial triumf”

Nu er i London endelig klar med deres bud på streamet teater – og det har taget The Guardians anmelder Arifa Akbar med storm. Hun giver fem ud af fem stjerner til teatrets filmatisering af Shakespeares “Romeo & Juliet”, som forener både filmmediet og scenekunsten. “En genial triumf,” skriver Arifa Akbar og fortsætter:

s første forsøg med filmproduktion er meget anderledes, end en sædvanlig Live-optagelse. Den er udelukkende skabt til skærmen. En note i slutningen fortæller os, at den blev optaget ‘på en enkelt scene i løbet af 17 dage under en global pandemi'. Men der kræves ingen disclaimer. ‘Romeo & Juliet' er stilsikker og eventyrlig – et hybridvidunder og fuld af intelligente påfund.”

Hele filmen foregår på en teaterscene, hvor teatralske virkemidler kombineres med filmmediets styrker. Skuespillerne er både i kostumer og privat tøj, således at vi får oplevelsen af at skifte imellem prøverne på gulvet og det færdigproducerede værk. Og ligesom i teatersalen stiller filmoptagelsen store krav til seernes forestillingsevne.

Arifa Akbar påpeger, at andre teatre får svært ved at følge s eksempel, hvilket både skyldes de høje produktionsomkostninger og det stjernecast, der besidder rollerne. Og hun afslutter sin anmeldelse:

“Hvis det her er s første satsning imod en pandemi-resistent indtægtsstrøm for teatret, så sætter det barren højt.”

s “Romeo & Juliet” er bearbejdet af Emily Burns og instrueret af Simon Godwin. I hovedrollerne er Jessie Buckley og Josh O'Connor. Filmen havde tv-premiere på Sky Arts den 4. april 2021 og får amerikansk tv-premiere på PBS den 23. april 2021.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere