Topkarakter til National Theatre i London for dets første filmproduktion

Film og scene smelter sammen i Simon Godwins instruktion

Stjernebesat og gennemproduceret film fra National Theatre i London får topkarakter af The Guardians teateranmelder: “Genial triumf”

Nu er National Theatre i London endelig klar med deres bud på streamet teater – og det har taget The Guardians anmelder Arifa Akbar med storm. Hun giver fem ud af fem stjerner til teatrets filmatisering af Shakespeares “Romeo & Juliet”, som forener både filmmediet og scenekunsten. “En genial triumf,” skriver Arifa Akbar og fortsætter:

“National Theatres første forsøg med filmproduktion er meget anderledes, end en sædvanlig National Theatre Live-optagelse. Den er udelukkende skabt til skærmen. En note i slutningen fortæller os, at den blev optaget ‘på en enkelt scene i løbet af 17 dage under en global pandemi’. Men der kræves ingen disclaimer. ‘Romeo & Juliet’ er stilsikker og eventyrlig – et hybridvidunder og fuld af intelligente påfund.”

Hele filmen foregår på en teaterscene, hvor teatralske virkemidler kombineres med filmmediets styrker. Skuespillerne er både i kostumer og privat tøj, således at vi får oplevelsen af at skifte imellem prøverne på gulvet og det færdigproducerede værk. Og ligesom i teatersalen stiller filmoptagelsen store krav til seernes forestillingsevne.

Arifa Akbar påpeger, at andre teatre får svært ved at følge National Theatres eksempel, hvilket både skyldes de høje produktionsomkostninger og det stjernecast, der besidder rollerne. Og hun afslutter sin anmeldelse:

“Hvis det her er National Theatres første satsning imod en pandemi-resistent indtægtsstrøm for teatret, så sætter det barren højt.”

National Theatres “Romeo & Juliet” er bearbejdet af Emily Burns og instrueret af Simon Godwin. I hovedrollerne er Jessie Buckley og Josh O’Connor. Filmen havde tv-premiere på Sky Arts den 4. april 2021 og får amerikansk tv-premiere på PBS den 23. april 2021.

Skal andre læse dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere