UGENS UDVALGTE: Peter Mark Lundberg

har fået på dagsordenen

Den første udgave af “ugens udvalgte” på mortenhede.dk går til , som siden maj 2020 har været direktør i .

Vi har nu rundet et-årsdagen for coronavirussets delvise nedlukning af Danmark. Brancheorganisationen ansatte næsten samtidigt som direktør, og han var allerede i fuld gang med arbejdet, da han den 1. maj 2020 officielt tiltrådte stillingen.

Han efterfulgte Louise Stenstrup, der forlod direktørposten i , da hun ikke kunne få bestyrelsens opbakning til at tilføre flere resurser til organisationens sekretariat.

Hvordan budgetforhandlingerne går mellem og bestyrelsen, melder historien foreløbigt intet om. Men i februar kunne man konstatere, at havde ansat Jeppe Bo Rasmussen i en nyoprettet stilling i sekretariatet som politisk seniorrådgiver. Jeppe Bo Rasmussen havde før da været ansat hos blandt andet Oxfam IBIS og Dansk Industri.

Ansættelsen vidner om en politisk indsigt hos , som han også i høj grad har bragt med sig ind i direktørstillingen. Flere gange under coronanedlukningen – og måske flere gange end nogensinde før – har nemlig stået som en samlet branche over for politikerne. Det gælder både under foretræde for Folketingets Kulturudvalg og som en aktiv spiller i forhold til sidste års genåbning og Kulturministeriets genstartsteam.

har i løbet af det seneste år også flere gange sat sig for bordenden for at samle en række af kulturlivets aktører og organisationer. Senest har det været med det åbne brev til statsministeren fra Danmarks kulturliv, der blev udsendt tidligere på ugen, hvor står først på afsenderlisten, der også rummer blandt andre Dansk Live, Danske Koncert og Kulturhuse og Organisationen Danske Museer.

Set udefra var Louise Stenstrup en særdeles anonym direktør. Men med er kommet på dagsordenen – både i medierne og hos politikerne. Ansættelsen har resulteret i et kvantespring for dansk scenekunst som branche, hvad angår både professionalisme og gennemslagskraft. Derfor er ugens udvalgte på mortenhede.dk.

Del denne artikel

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere