Vendsyssel Teaters aflyste “Romeo og Julie” vender tilbage

“Romeo og Julie” genopsættes til september

Blot tre gange blev Vendsyssel Teaters største produktion til dato opført i 2020. Til efteråret spiller forestillingen igen i Hjørring.

Først blev den ellers udsolgte forestilling “Romeo og Julie” på ramt af den særlige nordjyske corona-lockdown og siden af den landsdækkende nedlukning. Mange publikummere og anmeldere gik forgæves. Men de, der nåede at se “Romeo og Julie” den 12.-14. december 2020, kvitterede med begejstring, og anmelderne gav fem og seks stjerner.

Derfor er det med stor glæde, at det er lykkedes os at samle holdet til en ny spilleperiode efter sommerferien i september 2021.

“Det var slet ikke til at bære, at en så efterspurgt og velanmeldt forestilling kun skulle spille tre gange. Benjamin Koppels nye musik til Shakespeares tekst har gjort denne forestilling til noget ganske særligt. Der er investeret både et kolossalt arbejde og mange penge i lige præcis denne forestilling, og derfor er jeg også nærmest euforisk over at kunne meddele, at vi indleder sæsonen 2021/2022 med at genopsætte ‘Romeo og Julie',” fortæller teatrets direktør .

Normalt ville det være nærmest umuligt at samle en flok på 12 skuespillere endnu en gang, men ved et stort held og med masser af god vilje og imødekommenhed er det lykkes at samle holdet, så der kan være repremiere på forestillingen allerførst i september og med en spilleperiode på tre uger.

“Det har været barskt for vores skuespillere at skulle udskyde forestillingen i flere omgange – og så kun spille den tre gange. Lue Støvelbæk og Luise Kirsten Skov fortjener at kunne spille Shakespeares forelskede par nogle flere gange – og sangerinden Molly Koppel og de andre skuespillere står også og tripper. Vi glæder os i hvert fald over både at kunne sætte den kunstneriske succes på scenen igen og samtidig imødekomme de mange henvendelser, vi har modtaget fra folk, der gerne vil se forestillingen,” siger .

“Romeo og Julie” er William Shakespeares udødelige kærlighedsklassiker, og den er iscenesat af Rune David Grue. Benjamin Koppel har skrevet musik til Shakespeares ord, og Mie Riis har kreeret scenografien. Lysdesigner er Clement Irbil og Anne Middelboe Christensen er dramaturg.

De to titelroller bliver spillet af Luise Kirsten Skov og Lue Støvelbæk. Forestillingens 12 sange bliver sunget af en slags dødsengel i skikkelse af Molly Koppel, mens de øvrige medvirkende er Sara Marie Maltha, Lone Rødbroe, Simon Kongsted, Mathias Bøgelund, Nicklas Søderberg Lundstrøm, Søren Højen, Michael Brostrup, Hans Holtegaard og Jørgen Bing.

Teatret har allerede refunderet eller udstedt gavekort på billetter til den første spilleperiode, og den nye spilleperiode offentliggøres og sættes i salg i forbindelse med offentliggørelse af sæsonprogrammet 2021/2022 i maj.


Nyheden er baseret på en pressemeddelse fra HAVE A/S.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere