ANMELDELSE: Cirkus Summarum 2022

Wow-oplevelser for hele familien i årets Cirkus Summarum

Vi savner lidt af Ramasjang-værternes kendte karaktertræk, men ellers byder årets på et helt “summarummantastisk” cirkusshow.

★★★★☆☆

Hvad betyder “summarummantastisk”? Så kort og ukompliceret kan handlingen i årets opsummeres.

Da de andre værter fra DR Ramasjang overgår hinanden i vilde tillægsord om, hvor vidunderlig dagens forestilling bliver, opfinder Hr. Skæg i et øjebliks overstadighed det overrumplende “summarummantastisk”. Motor Mille, Silja og Onkel Reje kender ikke ordet, og før Hr. Skæg når at forklare misforståelsen, er hans tre venner i fuld gang med at finde ud af, hvad det kan betyde. Og så har vi et dramaturgisk anslag til at lave cirkus.

Og man kan altså spørge sig selv, hvorfor dette Summarum-koncept til stadighed insisterer på at fortælle en sammenhængende historie. Hvorfor skal der være en morale i cirkus?

Heldigvis synes også at være sluppet rekord-nemt om ved opgaven at skrive manuskriptet, og vi bliver kun i korte øjeblikke imellem numrene mindet om, at der findes en rammefortælling. Det betyder blot, at vi desto mere kan nyde artisterierne og cirkussets magi.

For dén formår igen i år at skabe inde i det store telt. gør alle fordomme om cirkusorkestre til skamme, når de med snorlige teknik spiller os igennem både et John Mogensen-potpourri, et Andreas Odbjerg-hit, klassisk balletmusik fra ”Nøddeknækkeren” og spændingsfyldt underlægning med et ba-dum-tisch til sidst.

Der er visuelt kræs i Astrid Lynge Ottosens prangende kostumer med tivoli-striber, silke og glimmer. Og når der svæver diskokugler og lysende bolde over hovederne på os i cirkusteltet, mens rummet fyldes af Theis Wermouths showsmækre lysdesign, så er der wow-oplevelser på stribe.

Rent artistisk giver os også en stribe wow-oplevelser i manegen. Nogle ganske veludførte forsvindingsnumre får selv de voksne af os til at tabe kæben. Og derudover synes (alias Motor Mille) bare at blive bedre og bedre som luftakrobat. I år i bevægende smukt koreograferet svævekunst sammen med cirkusartisten .

Forestillingen er desuden iscenesat lunt og lækkert af teaterinstruktøren , der har fået både timing, energi og spænding til at fungere, mens der også er god plads til børnevenlige interaktioner og show-elementer. Og har drysset en flok festlige koreografier på toppen, som får de medvirkende til at funkle.

Men trods den gode musik, det lækre udtryk og de veludførte cirkusnumre, så mangler dette års desværre lidt af det summarummantastiske, som vi kender fra tidligere år. Vi savner de karaktertræk, der kendetegner vores Ramasjang-værter, så de ikke bare bliver fire – omend sympatiske og dygtige – kendisser fra tv.

Ikke desto mindre er dette års absolut et besøg værd, og der vil uden tvivl være mindeværdige øjeblikke i vente for både børnene og deres voksne.

Forestillingen spiller i Ballerup til den 10. juli 2022 og derefter i Aarhus til den 3. august 2022.


Manuskript: Iscenesættelse: | Medvirkende: , , , , m.fl. | Kapelmester: | Koreografi: | Scenografi og kostumedesign: | Lysdesign: Musikproducer: | Lyddesign: Produceret af: og

Del dette indlæg