ANMELDELSE: En ideel ægtemand, Grønnegårds Teatret

Aktuel nyfortolkning af “En ideel ægtemand”

Grønnegårds Teatrets opdaterede version af Oscar Wildes “En ideel ægtemand” er en sympatisk og aktuel forestilling om magtbegær og korruption.

★★★★☆☆

, der sommer efter sommer byder på moderniserede klassikere under åben himmel i København, har i år taget fat på Oscar Wildes “En ideel ægtemand” fra 1895. Det er i Niels Erlings bearbejdelse og iscenesættelse blevet til en farverig og nutidig komedie om korruption, skandaler og magtbegær.

Teksten er spændstigt oversat og opdateret af og , der har fået vor tids sprog og moderne referencer ind i manuskriptet. Og står bag den veludførte scenografi og de farverige kostumer, der tilsammen understøtter forestillingens symbolik.

På scenen ser vi et aldeles velsammensat hold af skuespillere, hvor særligt lykkes som forestillingens intrigemager, Mrs. Cheveley, der simpelthen betager publikum med sin lune, vid og kærlighed.

Andrea Øst Birkkjær og Jens Sætter-Lassen - En ideel ægtemand - Grønnegårds Teatret
og . Foto: Bjarne Stæhr

Også gør aldeles god figur i rollen som Robert Chiltern – særligt da han er lige ved at blive fældet af sin egen fortid og reagerer som et hjælpeløst barn. Sådan et overdrevet og dog troværdigt komediespil kan kun få danske skuespillere mønstre. Og nu siger jeg bare, hvad alle tænker: Han er ikke sin fars søn for ingenting.

står bag forestillingens største grin, når han som den komiske birolle Lady Markby både er bitchy og smårapsende og på underspillet og veltimet vis lister en havestol ned i sin håndtaske.

Ellers er “En ideel ægtemand” en komedie, der har bemærkelsesværdigt lidt at grine ad. Der fattes komikere i produktionen. Men vi tager til takke med det lidt, der er morsomt, fordi forestillingen i øvrigt er sympatisk og velproduceret, og fordi den udmærker sig ved at være aktuel og relevant. Også i 2024.

Forestillingen spiller i Odd Fellow Palæets have i København til den 24. august 2024.


Dramatiker: Oscar Wilde | Oversættelse: og Bearbejdelse og iscenesættelse: Medvirkende: , , , , , , og Scenografi og kostumedesign: | Komponist: Produceret af:

Del dette indlæg