Christian Bergman Foto: Thea Løvgreen

ANMELDELSE: Den lille prins, Teater Next og Anemonen

Et kærligt gensyn med prinsen fra den lille planet

Med “Den lille prins” fra Teater Next og Anemonen får vi et udtryksfuldt og kærligt møde eller gensyn med drengen fra den lille planet.

5 ud af 6 stjerner

Det er måske en af de mest elskede fortællinger i verden. Antoine de Saint-Exupéry har med “Den lille prins” skabt en lettilgængelig historie med et dybt filosofisk perspektiv. Teater Next og Anemonen har dramatiseret bogen til en kærlig og humoristisk forestilling for børn fra 6 års alderen.

Det er Christian Bergman, der igennem dukkemager Johan Kølkjærs veludførte dukke, spiller den lille prins, som med barnlig åbenhed lærer os om at se tingene, som de i virkeligheden er, hvilket ikke nødvendigvis ikke er det samme, som det giver sig ud for at være. Læsere af bogen vil måske kunne huske tegningen af kvælerslangen, der har spist en elefant – og alle de voksne tror, det er en hat.

Den lille prins

Bergman fører dukken med sikker hånd. Prinsen bliver forførende levende, og han portrætteres tilpas barnligt uden at blive skinger eller fjollet. Samtidigt er samspillet med Morten Hembo, som spiller de fleste andre roller, interessant og legende. Og ikke mindst spilles forestillingen med en stor portion kærlighed til såvel prinsen som til Saint-Exupérys historie.

Vi behøver ikke musikken

Ser vi på selve produktionen, er der også meget godt at notere sig. Særligt rekvisitterne er veltilvirkede, og det visuelle udtryk, samt Marylou Maos videoanimation, er gennemført uden at være overfortællende.

Den lille prins - Teater Next og Anemonen
Morten Hembo og ræven, samt den lille prins, som føres af Christian Bergman
Foto: Thea Løvgreen

Hvorfor forestillingen skal indeholde sange er dog en gåde. Sangene er skrevet af Mads Kronborg, som også er musiker under forestillingen, samt Stine Michel. Et par af sangene, ikke mindst de instrumentale numre i begyndelsen og slutningen af forestillingen, er udtryksfulde og velkomponerede, men der er også nogle af dem, man helst vil være helt foruden. Og forestillingen havde klaret sig fint uden – men det ville selvfølgelig besværliggøre cd-salget efter forestillingen.

“Den lille prins” fra Teater Next og Anemonen er således en børneforestilling, der formår at give gensynsglæde til de voksne, som har haft historien gemt i hjertet i mange år, og samtidigt åbne Antoine de Saint-Exupérys univers op for nye, bittesmå jordboere.

Forestillingen er på turné indtil marts 2019, og kan også opleves på Aprilfestival 2019 i Hjørring.


Forfatter: Antoine de Saint-Exupéry | Bearbejdelse og iscenesættelse: Morten Hembo og Christian Bergman | Musik og sangtekster: Stine Michel og Mads Kronborg | Medvirkende: Christian Bergman, Morten Hembo, Mads Kronborg m.fl. | Dukkemager: Johan Kølkjær | Animationsfilm: Marylou Mao | Scenografisk design: Rebekka Bentzen | Lysdesign: Morten Hembo | Lyddesign: Mads Stagis | Produceret af: Teater Next og Anemonen