Tilgængelig og udtryksfuld ”Monochrome” på Bellevue Teatret

Moderne dans, klassisk ballet og flamenco i verdensklasse mødes i det tredelte danseprogram under titlen ”Monochrome” på .

★★★★★☆

byder på tre stærke og vidt forskellige danseværker i årets sommerballet med titlen ”Monochrome”, som kombinerer både dansere og dansk møbeldesign i international klasse.

Det foregår i Arne Jacobsens ikoniske teaterbygning i mondæne Klampenborg. Før forestillingen kan man se en film om dansk design, der afspilles på storskærm i teatersalen. Og i foyeren udstiller auktionshuset Lauritz.com nogle møbelklassikere, som man kan byde på, hvis man har nuller nok på kontoen til det. Føler man sig som et overklasseløg, kan man altså slappe helt af her; man er blandt venner.

Langt mindre mondænt er det, der foregår på scenen heldigvis. Her får vi fire af Danmarks absolut bedste dansere på banen, og det sker i nogle tilgængelige, humoristiske og ekstremt udtryksfulde små bidder. Er du nysgerrig på dansekunsten, så er ”Monochrome” et godt sted at begynde.

Sommerballet: Monochrome – Bellevue Teatret
. Foto: Robin Skjoldborg

Det første værk på programmet er moderne dans, som primært danses af . Han er dog ikke alene på scenen. Ved et bord i højre side sidder nemlig Mette Lehmann og lyn-tegner på papir, som bliver projiceret op på bagvæggen. Hendes kruseduller kommer således til at fungere som en levende scenografi for forestillingen.

Selvom hendes tegninger i første omgang ligner kruseduller, så er det tydeligt, at hun tegner med stor æstetisk bevidsthed. Der er både form, udtryk og balance, og de skaber smukke og fængende scenebilleder.

Men det bliver endnu mere interessant, når vores danser begynder at danse sammen med tegnerens streger. På samme måde bliver værket også mere spændende, da danseren , som hidtil har spillet på flyglet i venstre side af scenen, rejser sig og danser med . Det er dialogen imellem tegneren og de to dansere, som koreograf her lykkes bedst med.

Det næste værk er klassisk ballet, hvor og danser en pas de deux. Her er historien noget nemmere at afkode, og de tekniske evner er sublime. Vi forsvinder helt ind i romancen, og alt for hurtigt er det overstået.

Sommerballet: Monochrome – Bellevue Teatret
. Foto: Robin Skjoldborg

De to første værker er kun 15-20 minutter hver og ligger begge før pausen. Efter pausen er det den danske flamencostjerne , der indtager scenen med en længere serie af musiknumre/koreografier.

Det er nemlig begge dele, når Muñoz er på scenen. Hendes skohæle 'klakker' rytmisk i gulvet, så de fleste trommeslagere må blive misundelige. Imens er hendes koreografier og fysiske udtryk en overflod af passion, temperament og vitalitet. Dans og musik mødes i flamencoens verden, og med får vi flamenco i verdensklasse.

Sommerballetten “Monochrome” spiller på I Klampenborg til den 12. september 2021.


Koreografier: , Kenneth MacMillan og | Dansere: , , og Musikere: , , Jesper Thorn, Illustrator: Mette Lehmann | Lyddesign: Lysdesign: | Produceret af:

Del dette indlæg