ANMELDELSE: Sigurd fortæller om de græske guder, Østre Gasværk Teater

Græsk mytologi med Sigurd Barrett

Sigurd Barretts bog “Sigurd fortæller om de græske guder” er blevet til en sjov, lærerig og musikalsk forestilling på .

★★★★☆☆

Nu tager børneidolet livtag med en ny historisk forestilling. Eller måske er der nærmere tale om gammel vin på nye flasker, for den musikalske forestilling “Sigurd fortæller om de græske guder” er en teaterversion af hans bog med tilhørende sange fra 2014.

Alligevel giver det mening at forvandle bogen til en teaterforestilling, fordi formatet bare fungerer knaldgodt. Sigurds skønne og entusiastiske energi på scenen gør ham ideel til værtsrollen, og hans musik og sangtekster har alle, på trods af deres genremæssige forskellighed, evnen til at få både børn og voksne i svingninger på stolerækkerne.

Fortællingen om de græske guder begynder naturligt nok med verdens skabelse, og vi stifter bekendtskab med de allerførste guder såsom Zeus, Apollon og Poseidon. Men efterhånden som fortællingen udvikler sig, indsnævrer historien sig til sagnet om Odysseus fra Homers “Odysseen”.

På den måde får vi lidt mere dramatik hen imod slutningen, men på den anden side bliver forestillingens helhed noget usammenhængende.

Det havde muligvis været gavnligt for dramaturgien, hvis Barrett havde begrænset persongalleriet en smule og fokuseret på historien på og omkring Olympen. Som det fremstår nu, dukker Odysseus op ud af det blå midt i forestillingen, og pludselig er han hovedpersonen i fortællingen.

På scenen har vi foruden også tre musikere, fire dansere og to skuespillere. De to skuespillere, og , er fremragende i en række forskellige roller, og ligesom Sigurd har de børnenes ubetingede sympati. De er forestillingens bedste kort på hånden.

De tre musikere er klædt ud som grækere, og som kostumerede musikere skaber de sammen med på klaver glimrende musik. Men de får også roller undervejs, hvilket langtfra klæder dem – nogle mindre end andre.

Rikke Vangsgaards koreografier, der danses af en gruppe skolepiger, ligner venstrehåndsarbejde. Pigerne tumler igennem trinnene, og det er ikke helt til at gennemskue, om koreografierne er for svære, eller om de bare ikke er koreograferet godt nok. Men det ville alt andet lige have løftet forestillingen, hvis man havde investeret i en håndfuld professionelle dansere.

Ikke desto mindre har forestillingen en masse kvaliteter – ikke mindst muligheden for at blive klogere på den græske mytologi. Den indeholder, ligesom Pandoras æske, både det gode og det onde, så der også er noget at tale om på vejen hjem fra teatret. Og så kan bogen, inklusive musikken på cd, endda købes med hjem, så der bliver rig mulighed for at synge med og klappe i takt.


Tekst og musik: | Iscenesættelse: Louise Schouw | Medvirkende: , , , , , m.fl. | Scenografi og kostumekoncept: | Koreografi: Lyddesigner: Lysdesigner: Produceret af: i samarbejde med

Del med dit netværk