Ulf Pilgaard takker af i Cirkusrevyen med Margrethe-parodi
Den store afskedssalut for Ulf Pilgaard i Cirkusrevyen er en fis i hornlygten, og Ulf må fejre sig selv med en sidste dronningeparodi.
★★★★★☆
Med et års forsinkelse blev det endelig Ulf Pilgaards tur til at takke af i Cirkusrevyen. Efter sine 40 sæsoner på scenen slutter han sig til en perlerække af koryfæer som eksempelvis Osvald Helmuth, Elga Olga, Dirch Passer og Lily Broberg. Han kan gå på en velfortjent pension oven på en glorværdig revykarriere på Bakken.
Og vi kan næsten se den store afskedssalut for os: Et potpourri af hans bedste karakterer igennem tiden, et lys- og danseshow, en bevægende vise, en endeløs applaus fra publikum, og måske en melankolsk tåre på kinden. Og det er ikke urealistiske forventninger, for så gode plejer revyens hyldester at være.
Men sikke en fis i hornlygten han får at gå hjem på. De fem øvrige medvirkende synger en underligt ligegyldig tekst, mens vi ser nogle amatøristisk udklippede videobidder fra diverse tv-optagelser, og de bliver så strøet lemfældigt hen over sangen. Uden timing og snilde. Ja, det ligner faktisk noget, der er flikket sammen på en eftermiddag.
Det egentlige afskedsnummer står Ulf Pilgaard selv for, da han for sidste gang giver den i en dronningeparodi. Dronningen er ved at pakke kufferten til togt med kongeskibet, og på den måde bliver det en slags farvel til både Ulf og hans parodier. Men ellers er det ikke en dronningesketch, der er specielt mindeværdig.
Hvis jeg var Ulf, ville jeg insistere på en sæson til, så revyen fik endnu en chance for at fejre mig ordentligt. Det ville jeg mene, jeg havde fortjent. Og det mener publikum også. Efter revyen fortsætter klapsalverne insisterende, for klappes pænt ud skal han i hvert fald. Om ikke for hans skyld, så for vores.
En vellykket revy
Ikke desto mindre er resten af revyen både veloplagt, gennemført, spændstig og moderne. Med de seks medvirkende er der et enormt kilometertal i revybenene, og det kan mærkes på kvaliteten, karaktererne og timingen.
Cirkusrevyen holder insisterende fast på balletten og deres dansenumre, som ligger som passende intermezzi imellem revynumrene, ligesom man holder klogt fast på René Vinther som koreograf. I årets revy har Vinther overgået sig selv med sine krøllede, skarpsindige og udtryksfylde koreografier.
De medvirkendes meritter på revyscenen kender vi. Niels Ellegaard, Niels Olsen og Henrik Lykkegaard har tilsammen stået på Cirkusrevyens scene i omkring 40 sæsoner. Lisbet Dahl alene har været i Cirkusrevyen i 33 sæsoner. Og så er Merete Mærkedahl kommet ind fra højre – eller det vil sige ind fra vest, hvor hun har gjort stor succes i både Hjørringrevyen (2018) og Esbjerg Revyen (2019).
Altså er årets Cirkusrevyen helt igennem vellykket med sit yderst kompetente team på og omkring scenen og med sin folkelige og ikke alt for hårdtslående satirestil.
Cirkusrevyen spiller på Dyrehavsbakken til den 5. september 2021.
Tekster og musik:Iscenesættelse: Lisbet Dahl | Medvirkende: Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard, Niels Ellegaard, Niels Olsen og Merete Mærkedahl | Kapelmester: James Price | Koreografi: René Vinther | Scenografi: Niels Secher | Lysdesign: Malthe Haugaard | Lyddesign: Claus Wolter | Produceret af: Cirkusrevyen