ANMELDELSE: Cirkusrevyen 2021, Bakken

Ulf Pilgaard takker af i Cirkusrevyen med Margrethe-parodi

Den store afskedssalut for i er en fis i hornlygten, og Ulf må fejre sig selv med en sidste dronningeparodi.

★★★★★☆

Med et års forsinkelse blev det endelig Ulf Pilgaards tur til at takke af i . Efter sine 40 sæsoner på scenen slutter han sig til en perlerække af koryfæer som eksempelvis Osvald Helmuth, Elga Olga, Dirch Passer og Lily Broberg. Han kan gå på en velfortjent pension oven på en glorværdig revykarriere på Bakken.

Og vi kan næsten se den store afskedssalut for os: Et potpourri af hans bedste karakterer igennem tiden, et lys- og danseshow, en bevægende vise, en endeløs applaus fra publikum, og måske en melankolsk tåre på kinden. Og det er ikke urealistiske forventninger, for så gode plejer revyens hyldester at være.

Men sikke en fis i hornlygten han får at gå hjem på. De fem øvrige medvirkende synger en underligt ligegyldig tekst, mens vi ser nogle amatøristisk udklippede videobidder fra diverse tv-optagelser, og de bliver så strøet lemfældigt hen over sangen. Uden timing og snilde. Ja, det ligner faktisk noget, der er flikket sammen på en eftermiddag.

Cirkusrevyen 2021 - Ulf Pilgaard
. Foto: Henrik Petit

Det egentlige afskedsnummer står selv for, da han for sidste gang giver den i en dronningeparodi. Dronningen er ved at pakke kufferten til togt med kongeskibet, og på den måde bliver det en slags farvel til både Ulf og hans parodier. Men ellers er det ikke en dronningesketch, der er specielt mindeværdig.

Hvis jeg var Ulf, ville jeg insistere på en sæson til, så revyen fik endnu en chance for at fejre mig ordentligt. Det ville jeg mene, jeg havde fortjent. Og det mener publikum også. Efter revyen fortsætter klapsalverne insisterende, for klappes pænt ud skal han i hvert fald. Om ikke for hans skyld, så for vores.

En vellykket revy

Ikke desto mindre er resten af revyen både veloplagt, gennemført, spændstig og moderne. Med de seks medvirkende er der et enormt kilometertal i revybenene, og det kan mærkes på kvaliteten, karaktererne og timingen.

står for nogle af de bedste tekster – særligt i klimanummeret med Dan Jørgensen og i Mette Frederiksens makrelsang. En ikke-parodi på kulturminister , som ikke kan parodieres, fordi ingen kender hende, er også kløgtigt skrevet af . Og som vanligt står skriverduoen Vase & Fuglsang og komikeren for nogle af de sjoveste, skæveste og ordrigeste sketches.

Cirkusrevyen 2021
Foto: Henrik Petit

holder insisterende fast på balletten og deres dansenumre, som ligger som passende intermezzi imellem revynumrene, ligesom man holder klogt fast på som koreograf. I årets revy har Vinther overgået sig selv med sine krøllede, skarpsindige og udtryksfylde koreografier.

De medvirkendes meritter på revyscenen kender vi. , og har tilsammen stået på Cirkusrevyens scene i omkring 40 sæsoner. alene har været i i 33 sæsoner. Og så er kommet ind fra højre – eller det vil sige ind fra vest, hvor hun har gjort stor succes i både (2018) og (2019).

Altså er årets helt igennem vellykket med sit yderst kompetente team på og omkring scenen og med sin folkelige og ikke alt for hårdtslående satirestil.

spiller på Dyrehavsbakken til den 5. september 2021.


Tekster og musik: , , , , , , , Vase & Fuglsang, , , m.fl. | Iscenesættelse: | Medvirkende: , , , , og Kapelmester: | Koreografi: Scenografi: | Lysdesign: | Lyddesign: Produceret af:

Del dette med dit netværk