ANMELDELSE: Elias Ehlers : Helt perfekt, Musikhuset Aarhus

Den svære 2'er fra  er blevet til en grundfæstning af Ehlers' talent, og han er nu indiskutabelt på landkortet over det danske comedy-landskab.

★★★★☆☆

Komiker er på turné med sit andet onemanshow “Helt perfekt”, hvor han vender bevidstheden lidt mere ud mod verden, end vi tidligere har set ham gøre. Han har en særlig evne til at få opgivenhed og livstræthed til at være morsomt, men tidligere har hans energi været så tung og indadrettet, at et helt show føltes langt. Nu er der skruet på alle de rigtige knapper, og er for alvor på banen nu. Denne gang som en knivskarp joke-rytter.

Elias Ehlers Foto: Pressebillede

Foto: Pressebillede

Hans nye fokus på, hvad livet i virkeligheden byder på, når det altså leves helt almindeligt og ordinært, klæder ham ganske godt. Med sit på én gang minimalt mimiske og grotesk grimasseskærende ansigt rykker han grin hjem, så tøserne i salen hulker af grin, og de fleste andre får ondt i kæberne. Han har sans for den hurtige og effektive punchline, og hans energiniveau er højt og engagerende for publikum. Og alligevel ser vi ham præcis lige så sørgelig og indestængt bitter på livet, som vi kender ham. Hans karakter er stereotyp og genkendelig, på linje med eksempelvis Mick Øgendahl og Geo.

Men hvad gør det med en lille pointe med det hele. Der var meget snak om afføring og andre aspekter af det levede liv, men hvad skal vi lære af Ehlers? Stand-up er og bliver en scenekunstform, og som sådan skal den også bidrage med andet end tomme underholdningskalorier. Og selvom Ehlers' show er usædvanligt kalorieholdigt, så er det dog ikke debatskabende, furorepirrende eller skelsættende. Det er det eneste, “Helt perfekt” mangler.

 er på turné med “Helt perfekt” ind til den 28. november 2014.

Del med dit netværk