Dygtigt cast i Lennon & McCartney-musicalen ”She Loves You”

Den nyskrevne musical ”She Loves You” med et soundtrack af sammenflettede Lennon og McCartney-sange imponerer først og fremmest musikalsk.

★★★★☆☆

En musical om kærlighed – det lyder ikke særlig originalt. På manuskriptniveau er den nyskrevne musical ”She Loves You” med musik af John Lennon og Paul McCartney da også en floskelfyldt omgang love is all you need.

Der er spændende temaer på spil i de tre sideløbende historier om ungdomsforelskelse, familiestiftelse og livslang kærlighed, mens mindelser om hippie-tiden med power to the people og fri hash kobler historien sammen med musikkens samtid. Men gajolæskecitaterne tager overhånd, og replikkerne får ikke rigtigt vind i sejlene.

Til gengæld er musikken kløgtigt bearbejdet af og sirligt orkestreret af Steve Sidwell. De utallige hits ligger ikke bare som perler på en snor, men er vævet sammen som en gobelin af velkendte harmonier og rytmer, der bliver et regulært soundtrack til historien. Bredden i den originale musik kommer til udtryk i musicalens mange stemninger, mens lyden af Lennon & McCartney ikke er til at tage fejl af.

She Loves You - Mikkel Rønnow og Nordic Musical Partners
Musicalen “She Loves You” med musik af John Lennon og Paul McCartney. Foto: Søren Malmose

Producenten , der sidder på pengekassen, mens han selv svinger dirigentstokken i orkestergraven, er ikke gået på kompromis med lyden. Foruden det fyldige orkester, der rummer alt fra strygere til synthesizere, er castet på scenen også særdeles velsammensat. Det er ikke bare stærke sangstemmer, men også interessante klange og dygtige fortolkninger.

Maria Lucia Rosenberg brillerer selvfølgeligt med sin stemmes ekstreme spændvidde, der betager os allerede fra forestillingens første strofe. Over for hende er nok en af de få sangerinder, der kan hamle op med Maria Lucia Rosenbergs vokale tyngde, og tilsammen imponerer de med flere markante duet-præstationer.

Som de modne voksne i forestillingen er og begge eminente med deres blide, bedsteforælderlige udtryk og følsomme stemmer. Særligt træder i karakter som musicalens sødmefulde diva, da hun leverer en klokkeklar solo med mere nerve end power. Og giver os smil på læben med sin milde, hashkagebagende hyggefar, men giver os også en klump i halsen, når han nænsomt og rutineret formidler de mere alvorlige dele af fortællingen.

She Loves You - Mikkel Rønnow og Nordic Musical Partners
og . Foto: Søren Malmose

Vi får kuldegysninger af Mikkel Hoé Knudsens let nasale og country-knækkende stemme, der flyder ind i øregangene som smeltet smør. Og Pedersen, der for nyligt imponerede i den kvindelige hovedrolle i musicalen ”Atlantis”, leverer endnu en mindeværdig vokalpræstation og en troværdig og nærværende performance.

Iscenesættelsen af Thom Southerland har tendens til at blive noget rod, men der er magiske øjeblikke undervejs. Særligt i en scene, hvor vores unge hovedperson, Daniel, falder hovedkulds for Molly, og han med hjælp fra ensemblet flyver igennem et univers af røde hjerter, løfter iscenesættelsen sig.

Det store ensemble – med flere store kapaciteter iblandt – bliver ellers ikke rigtigt udnyttet, og kun i få momenter får vi for alvor glæde af Karen Bruces flotte koreografier. Skuespilmæssigt kunne vi også forvente os mere af en musical i denne kaliber. Men for musikelskere – både med og uden særligt forhold til Lennon og McCartney – er ”She Loves You” en virkelig anbefalelsesværdig musical.

Musicalen spiller i i København til den 24. april 2022 og herefter i til den 21. maj 2022.


Musik og sangtekster: John Lennon og Paul McCartney | Manuskript: Thom Southerland og | Iscenesættelse: Thom Southerland | Kapelmester:  | Medvirkende: Maria Lucia Rosenberg, , , , , Pedersen, , , , , , , , Nielsen, , , , , , , , , og Frederiksen | Musikalsk bearbejdelse og arrangement: Orkestrering: Steve Sidwell | Vokalarrangementer: Scenografi og kostumedesign: Morgan Large | Koreografi: Karen Bruce | Lysdesign: | Lyddesign: | Produceret af: og

Del dette indlæg