ANMELDELSE: Liva, Musikhuset Aarhus

Man binder os på mund og hånd

Liva Weel, PH og teatercensuren mødes i en underholdende og bevægende cabaret med kendte sange fra årtierne omkring besættelsen.

★★★★★☆

har det med at leve op til sit navn med teaterforestillinger, der først og fremmest er folkelige. Men nogle gange tager folkeligheden overhånd og står i vejen for scenekunsten. Sjældent har navnet været så passende, som det er med “Liva”, der lige nu er på turné i hele landet. Det er folkeligt teater, som det skal være.

Forestillingen er en cabaret med kendte sange fra 30'erne og 40'erne, sunget af den elskede Liva Weel, og skrevet af blandt andre hele folkets digter og lampeskaber, Poul ‘PH' Henningsen.

Liva - Folketeatret
som PH
Foto: Thomas Petri

På scenen har vi , , og . De er nogle af landets mest elskelige skuespillere, folkeligt kendte fra alskens teater-, film- og tv-optrædender igennem de seneste tre årtier.

Ved klaveret sidder den evigt smilende kapelmester, , der blev de fleste danskeres yndlingspianist efter flere år som holdkaptajn i tv-programmet “Hit med sangen”.

Virkeligheden er på scenen

Det allermest imponerende og betagende ved forestillingen er , der portrætterer Liva Weel så grundigt, at det næsten er skræmmende. Hillingsø påfører sig ikke rollen som Liva – rollen kommer indefra og ud. Det er et gennemført karakterarbejde, der bør være forbillede for mange skuespillere.

Forestillingen er overordnet set veludført og balanceret iscenesat af . Det samme gælder manuskriptet af , der både underholder og rammer på såvel medfølelsen som nostalgien. De medvirkende evner både skuespillet og det musikalske og skaber dermed en særdeles velfungerende cabaret.

Liva - Folketeatret
og
Foto: Thomas Petri

“Liva” tager os tættere på Liva Weel, PH, teatercensuren, Dyveke, mørklægningen, næstekærligheden og friheden. Den gør os bevidste om noget af det, som vi nogle gange glemmer. Det var nemlig virkelig: krigen, de strøgne vers i PHs kritiske sangtekst og den bramfri og uafhængige diva, Liva. Hun gjorde noget ved Danmark.

“Liva” er en anderledes vigtig og alligevel folkelig forestilling fra . Den er på turné i hele landet til den 6. maj 2018.


Manuskript: | Iscenesættelse: | Medvirkende: , , og | Musik: | Scenografi: | Koreografi: | Produceret af:

Del dette indlæg