ANMELDELSE: Romeo & Julie, Aarhus Teater

Sådan skal "Romeo & Julie" anno 2022 se ud

Instruktøren og de medvirkende på Aarhus Teater lader os forstå poesien, humoren og meningen i "Romeo & Julie", som vi sjældent forstår den.

6 ud af 6 stjerner

Selvom teksten stadig er Shakespeares, og oversættelsen stadig er Brunses, så har Maren Bjørseth alligevel givet "Romeo & Julie" nyt liv i opsætningen på Aarhus Teater i samarbejde med Holstebro Dansekompagni. Umiddelbart fatter man ikke mistanke; det begynder stadig med uro i Veronas gader, Julie spørger stadig "hvorfor er du Romeo", og til sidst dør alle, som de nu engang skal.

Alligevel går jeg fra Aarhus Teater med en oplevelse af at have set "Romeo & Julie" for første gang, som var den dampende friskbrygget.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere