Anna Malzer: “Man vil da kende sin kvindes krop!”

“Kvinde kend din krop” får repremiere på Mungo Park

Teaterversionen af 70'er-klassikeren “Kvinde kend din krop” spiller videre på efter 10 år, men er stadig relevant for publikum.

Fra mandag den 8. juni 2020 spiller “Kvinde kend din krop” igen på i Allerød. Den har spillet i snart 10 år, og er blevet rost af både anmeldere og publikum. I 2011 modtog den en Reumert-statuette for Årets Store, Lille Forestilling.

Mungo Parks direktør svarer på spørgsmål om forestillingen:

Hvad skal vi som publikum forvente?

“Forvent en -klassiker! I dramatiseringen af den kendte 70'er-bog, der, dengang den udkom, vakte ramaskrig, skal publikum forvente at se en collage om kvindekroppen.

Tilsat humor går det over kvinderoller, orgasme og overgangsalder til nyere fænomener som plastikkirurgi og stress. Det er en kærlig og nuanceret hyldest til kvinder i alle aldre. Og glem ikke at tage far og søn med under armen. For man vil da kende sin kvindes krop!”

Hvad er du personligt mest begejstret for?

“Jeg er personligt mest begejstret over slutningen: En koreografisk sekvens, som på 3 minutter formår at handle om alting i livet på én gang, udføres virkelig rørende og super skarpt af Marianne Mortensen.

Det er nok en af de bedste slutninger, jeg har set på dansk teater. Jeg husker tydeligt, da jeg som 22-årig og nystartet teaterskoleelev, så den slutning og tænkte: ‘Wauw'. Den tager pusten fra én!”

Hvorfor er “Kvinde kend din krop” relevant lige nu?

“Vi, altså befolkningen, har jo for fanden da ikke rørt ved hinanden i over tre måneder nu! Ingen kys, ingen kram, ingen flirt – eller i hvert fald ikke i det offentlige rum eller med fremmede. Henrik Prip og Marianne Mortensen bringer jer tilbage til kroppen igen. Med alt, hvad sådan en krop kan og ikke kan, med alt, hvad vi kan styre og ikke styre ved den.

Jeg er sikker på, at det bliver en ny slags oplevelse at se dem i aktion på scenen – også selvom man måske har set forestillingen i løbet af de 10 år, den har kørt på .”

Hvad håber du, at publikum får ud af at se forestillingen?

“Et godt grin! Først og fremmest. Det er en vedkommende og samfundsrelevant forestilling, men den er virkelig også bare underholdende. Altså, som i grinagtig morsom. Og det trænger vi til. Vi trænger til at grine sammen – på afstand!”

Hvilke andre forestillinger minder den om?

“Den minder meget om det, som forestillingens instruktør, Kamilla Wargo Brekling, ellers har lavet. Hun er en iscenesætter med sin helt egen signatur, som selv siger om sit arbejde: ‘Jeg arbejder altid med moderne, civiliserede menneskers liv og problemstillinger, fordi jeg ikke selv kan forstå verden.'

Hun har lavet stykker som “Spørg de voksne”, ”Undskyld!” og ”Krig”, og i næste sæson er hun igen aktuel med ”Stå fast” på Det Kongelige Teater, hvor hun stiller sig på skuldrene af Svend Brinkmann og ser tidsånden i øjnene.”

Hvordan adskiller forestillingen sig fra andre?

“Den adskiller sig en del fra klassisk, skandinavisk skuespiltradition, fordi den er så publikumshenvendt.

Den fjerde væg er brudt ned, og skuespillerne ser dig i øjnene og taler direkte til dig. Nogle gange er vi også i tvivl om, hvad der er rollen, og hvad der er dem selv. På den måde har forestillingen en meget ærlig, personlig tone – uden at være selvbiografisk overhovedet.”

Del dette med dit netværk