Underholdende teatermonolog om at blive dumpet i 11. time

Foyer-monologen ”Rebound” på er en moderne, morsom og begavet komedie af forfatteren og dramatikerdebutanten .

★★★★☆☆

Forfatteren debuterer som dramatiker med monologen ”Rebound”, der spiller på i Allerød i samarbejde med teatergruppen . Og det er blevet til en frisk og morsom forestilling om at føle sig som en fiasko som nyligt dumpet kvinde, mens chancen for at få børn drastisk nærmer sig sidste udkald.

Ifølge teatret er forestillingen et teater-take på genren ”rom-com”, der omfatter romantiske komediefilm som eksempelvis ”Bridget Jones' dagbog” og ”Notting Hill”. Den handler om den unge kvinde Imani, der lever i et langt og rutinepræget forhold med Milas. Da Imani får konstateret to hormonsygdomme, som gør et eventuelt ønske om børn meget akut, forlader Milas hende, og hun får travlt med at finde en far.

Vi følger hende igennem en jungle af uheldige tinder-dates og på ”running dinner” for singler, hvor hun tilfældigvis ender ved samme middagsbord som Milas, der har taget sin ”get lucky t-shirt”. Vi er også med hende i Netto, hvor en høj, flot, mørk pilot som forærer hende butikkens sidste Cocio, der er Imanis eneste middel mod stress, mens han forklarer sin lille datter, at “damen havde mere brug for den end os”.

”Rebound” er fyldt med morsomme situationer, der vækker genkendelse hos publikum. Gråden efter bruddet. Desperate beskeder til eks'en. Tudefilm. Dårlige idéer. Pinlige køb på nettet. Afbrændte minder. Det er ikke de mest charmerende sider af menneskets sind, vi ser spejlet her, men vi klukker af dem, fordi de vækker akavade minder hos os selv.

Manuskriptet er sprogligt begavet, nutidigt og komisk skrevet. Rent dramaturgisk savner vi en stillingtagen til Milas, da han pludselig dukker op igen, ligesom slutningen måske er lidt for åben og forhastet. Men de andre kvaliteter overskygger manglerne, og leverer således en flot debut.

Forestillingen spiller i Mungo Parks foyer, hvor vi sidder ved borde med vin i glassene, mens sommeraftensolen stadig oplyser lokalet. Instruktør har iscenesat forestillingen som totalteater med publikumsinddragelse og et ikke-defineret scenerum som de vigtigste formgreb – og med romantiske pophits som soundtrack til historien. Det gør samlet set forestillingens udtryk let, uformelt og ungdommeligt.

Monologen spilles uforfængeligt, charmerende og udtryksfuldt af skuespiller . Hun karikerer fint de forskellige karakterer i historien, så de bliver genkendelige og levende for os, og samtidig formidler hun smerten og fortvivlelsen hos Imani på en måde, så det både rører os og underholder os.

Der er en særlig kropslighed over , der både er uddannet skuespiller og danser, og denne kropslighed giver hende en ekstra dimension, når hun bruger sin fysik til at skildre karaktererne og skabe billeder på scenen. I ”Rebound” rammer hun en skøn balance imellem fysisk og psykisk karaktertegning, der gør hende endnu mere interessant som skuespiller.

Forestillingen spiller på i Allerød til den 24. juni 2023.


Dramatiker:  | Iscenesættelse:  | Medvirkende: Scenografi:  () | Lyddesign:  | Lysdesign: Produceret af: og

Del dette indlæg