ANMELDELSE: Xmas Cabaret, Teatret Svalegangen

Crazykomisk og kunstnerisk julecabaret

Både underholdningsværdien og det kunstneriske niveau er højt, når jazzmusikere, komikere, skuespillere og artister mødes i “Xmas Cabaret”.

★★★★★☆

Julen er nær, og det er tid til brunkagehygge med granduft og snefald. Hjerternes fest, børnenes fest, et glædeligt budskab og freden sænker sig. Kliché på kliché. I Kulturmarkts “Xmas Cabaret”, der spiller på , er julen ikke, som den burde være, men som den i virkeligheden er.

Skuespiller optræder igennem forestillingen med sin komiske figur Lulu L'amour. Først synger og danser hun en sensuel “Big Spender” med et enkelt fejltrin, senere i forestillingen med en mere usikker optræden, der ender i et værre styrt. Til sidst er hun stangstiv og firmajulefrokostagtigt ligeglad, mens hun hugger et par akvavitter ned ved pianoet.

Xmas Cabaret 2019 - Kulturmarkt - Teatret Svalegangen
. Foto: Per Pedersen

Hun bliver ført ud af scenen, og komiker bliver uforberedt sendt ind for at fortsætte showet. Han lukker bukserne og står i undertrøje med uglet hår og læser op af sine comedy-digte. Imens står aftenens vært, skuespiller , bag scenen og tørrer Lulu L'amours opkast op.

Der er tale om et varietéshow med både sang, musik, komik og akrobatik. Men showet berettiger sig selv ved at indarbejde en klar dramaturgi og nogle gennemgående figurer.

Også seriøse artister

Det er almindelig kendt, at den useriøse underholdning kræver særdeles seriøst arbejde. Og er som skuespiller både underholdende og særdeles troværdig som Lulu L'amour.

Men foruden de fjollede indslag præsenterer “Xmas Cabaret” også imponerende artisteri i skikkelse af nycirkusperformere fra Musik Og Teaterhøjskolen i Toftlund. På samme måde er lydsiden seriøst veludført af sanger og jazzorkestret under ledelse af saxofonist .

Xmas Cabaret 2019 - Kulturmarkt - Teatret Svalegangen
og . Foto: Per Pedersen

Der er altså også øjeblikke i forestillingen, hvor vi fordyber os i det skønne og accepterer, at ikke altsammen er skabt for at få os til at grine. Og på den anden side er der også øjeblikke, hvor vi morer os gevaldigt – særligt når komikerne (aftenens gæsteoptræden) og laver rutineret og skarpt standup-comedy.

Der er altså tale om en cabaret, der både er crazykomisk og kunstnerisk gennemført. Og de satiriske elementer i forestillingen som kommentarer til klimaforandringer, sponsoreret kunst, black friday og juletraditioner løfter oplevelsen til regulær scenekunst.

Forestillingen spiller med forskellige gæsteoptrædener hver aften på den 10.-14. december 2019.


Medvirkende: , , , , , og | Kapelmester:  | Teknik: og Produceret af: 

Del med dit netværk