ANMELDELSE: Animals, Meridiano Teatret og Teater Tix

Fascismen får én på trynen i Orwell-inspirerede "Animals"

Med den dystopiske fabel "Animals", inspireret af George Orwell, minder Meridiano Teatret og Teater Tix os om demokratiets skrøbelighed.

Der er valgkamp i dyrenes univers i forestillingen "Animals", hvor grisenes parti NSP sidder hårdt på regeringsmagten, mens fårenes modstandsbevægelse, Cumulus, begynder at hale ind på dem i meningsmålingerne. Over propagandahøjtalerne kommer der "døgninformation" til fårene: "Morgenholdets arbejde begynder om 30 minutter," lyder det, hvorefter de i flok med hver sin bjælde om halsen trasker ned i minerne for at udvinde grafit under livsfarlige forhold.

Oppe på jordoverfladen er fåret Molly og hunden Rolf stadig nære venner, og det samme er deres mødre.

Denne artikel kan også læses (gratis) på teateravisen.dk.


Bliv abonnement til en valgfri pris

Du skal være abonnent for at læse og lytte til indhold på siden. Du vælger selv prisen (min. 50,- kroner om måneden), og du kan til enhver tid opsige dit abonnement.

50,- kr om måneden
75,- kr om måneden
100,- kr om måneden
150,- kr om måneden
200,- kr om måneden

Er du allerede abonnent? Log ind her.


Hvad er mortenhede.dk?

Jeg er uddannet journalist og har arbejdet professionelt som landsdækkende teateranmelder på mortenhede.dk og andre medier siden 2012. Jeg lægger vægt på uafhængighed og saglighed. Jeg tror ikke på ‘akademiseren’ over scenekunsten, men på den reelle teateroplevelse og dens betydning for os som publikum.

På mortenhede.dk kan du blandt andet læse mine anmeldelser – også dem, der er udgivet på andre medier som eksempelvis Jyllands-Posten og Teateravisen, hvor jeg er fast freelancer. Derudover finder du nyhedsartikler, interviews, podcast-episoder og andet journalistik, som jeg finder tid til at lave imellem anmeldelserne.

Jeg håber, du vil oprette et abonnement og dermed støtte den uafhængige teaterjournalistik.

Skal andre høre om dette?

Denne side anvender cookies. Ved brug af hjemmesiden accepterer du samtidig anvendelsen af cookies.  Læs mere