Efterårets bedste på Aarhus Teater er en skoleforestilling

Dramatikernes midtvejsprojekt “Bang” er blandt efterårets bedste forestillinger, og den spilles af et usædvanligt imponerende ensemble.

★★★★★☆

kan vi nu opleve midtvejsprojektet fra de to dramatikerstuderende fra andetåret på i Aarhus. “Bang” er to enaktere baseret på to af Herman Bangs noveller, nemlig “Ved vejen” og “De fire djævle”. Og selvom de to værker er væsensforskellige i udtrykket, så er de begge stærkt vitale og begavede omskrivninger, som dramatikerne og stolt kan præsentere.

Værkerne har tilfælles, at de begge viser os kærlighedens kraft, hvilket , der er instruktørstuderende ved i København, også er lykkes med at fremdyrke i sin iscenesættelse.

I “Ved vejen”, der er dramatiseret af , får vi et realistisk drama om Katinka, der lever ulykkeligt med sin mand, men genfinder kærligheden hos den nye nabo, Huus. På denne tid er den slags kærlighed naturligvis umulig, hvorfor de må afstå sig fra at forfølge den, hvorved den syge og afkræftede Katinka må dø ulykkelig.

Thor Gunnar Wendtland Henriksens dramatisering af “De fire djævle” er tværtimod et surrealistisk værk, hvor Fritz – én af de fire fattige akrobater i “Les Quatre Diables” – forelsker sig i en mystisk kvinde blandt publikum, og besættelsen af hende driver ham til vanvid. Samtidig bliver en anden af akrobaterne, Aimée, der er hemmeligt forelsket i Fritz, mere og mere jaloux og desparat over hans affære med den mystiske kvinde.

De to enaktere spilles intenst og kompromisløst af det lille ensemble bestående af , , , og . Sjældent er et hold professionelle skuespillere set give så meget af sig selv til et “skoleprojekt”, og det løfter i det hele taget forestillingen til et niveau, hvor der lige så godt kunne have stået “” som afsender.

Særligt eksplosiv er både som den opblæste og ukampdygtige Bai i “Ved vejen” og som den fortabte akrobat Fritz i “De fire djævle”, hvor han i begge tilfælde balancerer et sted imellem noget menneskeligt og noget dyrisk. rører os dybt som den ulykkelige Katinka i “Ved vejen”, mens Mette Døssings særlige udtryk vækker genklang i den rødklædte femme bestiale med vampyrlige træk.

Midtvejsprojekter, præsentationsforestillinger og afgangsforestillinger fra DDSKS er altid værd at se, for her får vi et glimt af morgendagens scenekunstnere. Men “Bang” er i særlig grad besøget værd, fordi den også er den bedste og mest vellykkede forestilling på Aarhus Teaters program i dette halvår.

Forestillingen spiller i Aarhus til den 16. december 2022.


Dramatisering: (”Ved vejen”) og (”De fire djævle”) efter noveller af Herman Bang | Iscenesættelse: Medvirkende: , , , og | Scenografi og kostumedesign: Koreografi: og Lysdesign: Lyddesign: Produceret af: og

Del dette indlæg