ANMELDELSE: Bornholms Sommerrevy 2019 – Helt ude i skoven

Tænk, at det kan gå så galt og være så godt

En ny revy på Bornholm har set dagens lys. er en topprofessionel og samtidigt charmerende amatøragtig, lokal revy.

★★★★★☆

Tænk, at noget kan gå så galt og samtidigt være så godt! Efter en håndfuld revyløse år på solskinsøen har genoplivet traditionen. Men denne revy spiller ikke i Rønne, ligesom den forrige – nu er den helt ude i skoven i Aakirkeby.

Bag ved Christianshøjkroen ligger et selskabslokale, der hedder Kyllingemoderen. Det er blevet rammen om forestillingen, som af samme grund har titlen ”Helt ude i skoven”.

I Søren Hauch-Fausbølls første solonummer kommer han ind på scenen med gul hjelm på hovedet og fortæller om risikoen ved at spille i Kyllingemoderen. Det er gammelt og faldefærdigt, siger han, og vi må derfor knipse i stedet for at klappe, samt kun grine ganske lavmælt.

Scenografien, der i øvrigt er ganske æstetisk designet af , er vaklende ustabil. Scenetæppet er et par gardiner, hvor de medvirkende selv skal ud at trække i snorene. Salen kan ikke mørklægges, og når vi i pausen står og nyder solen, har vi direkte indkig i skurvognen, som udgør skuespillergarderoben.

Hele produktionen er hamrende amatøragtig. De medvirkende vælter over hinanden på scenen, og deres sceneskift bliver så langtrukne, at Hauch-Fausbøll på et tidspunkt må råbe ude fra bagscenen: »Vi er snart klar!«

Så hvordan kan det være, at er et af de bedste i denne sommer? Det spørgsmål kan faktisk besvares meget kort: De laver revy.

Foruden Hauch-Fausbøll medvirker skuespillerne og Joakim Lind Tranberg, samt musikeren . Det er et lille, men særdeles professionelt og alsidigt hold. Tranberg er overraskende underholdende som revyskuespiller og særdeles veltalende i revyteksterne, og hans stemme er stærk og musicalvarm.

Reynberg og Hauch-Fausbøll er de erfarne på scenen. Hun mestrer den klassiske og solide revygenre, mens han mestrer at trække sin fysik ud til de yderste afkroge; fra fjollet til følsom; fra små til store armbevægelser. Og , der er pianisten og den skønne sangstemme fra siden af scenen, klarer sig også ganske udmærket på scenen, når hun deltager i enkelte revynumre.

Det er et topprofessionelt og stilsikkert hold fuld af hjerte for den crazy-komiske revy. Og teksterne er med få kritiske undtagelser ganske velskrevne og ikke mindst originale. Revyen er særdeles lokal, men har samtidigt masser af udsyn.

Skulle deres succes i dette første år med revyen give råd til nogle investeringer, så må de ikke spilde pengene på mørklægning, en større scenografi eller automatisk snoretræk. Hele revyens charme ligger i forsamlingshusstemningen og den glitrende solstråle på scenografien.


Tekster af: , Vase & Fuglsang, , , , , , , , Joakim Lind Tranberg, , , , , m.fl. | Iscenesættelse: | Medvirkende: , , Joakim Lind Tranberg og | Kapelmester: | Scenografi og kostumer: | Koreografi: | Produceret af:

Del med dit netværk