På 37. år spiller Andrew Lloyd Webbers musical “Cats” i London og på turnéer verden over. I disse dage besøger musicalen i en turnéversion, der er lige efter bogen.

★★★★★☆

Den klassiske musical “Cats” af er på en officiel turné fra London West End, og musicalen besøger i disse dage . “Cats” er kendetegnet ved sine karakteristiske katte-personligheder, baseret på bogen “Old Possum's Book of Practical Cats” (1939) af T.S. Eliot. Disse karakteristika kommer til udtryk igennem musicalens tekster og kompositioner (), samt koreografier (Gillian Lynne) og iscenesættelse (Trevor Nunn).

Selvom “Cats” ikke er blandt de bredest kendte musicals – som eksempelvis “West Side Story”, “Les Misérables” og “My Fair Lady”, så er den en ikke uvæsentlig hjørnesten i vores musicalforståelse siden sin urpremiere i London i 1981. Her er det ikke vokale præstationer eller historiefortællingen, der er i centrum, men koreografierne for både solister og ensemble, samt det særlige karakterspil, som musicalen bæres af.

Cats - Forum Horsens 2017

Derfor er det afgørende, at enhver opsætning af “Cats” i højere grad præsterer fysisk end vokalt. Det kræver musicalperformere af en særlig kaliber, hvilket ofte ses mislykket i mindre genopsætninger rundt om i verden. Her er det et officielt Cats-cast fra London, der i original scenografi og originale kostumer spiller “Cats” – og koreografierne er næsten ned til mindste trin identiske med premieren i 1981.

Derfor er “Cats” i præcis, som “Cats” bør være – når den altså er udsat for de ucharmerende omgivelser, der er i en håndboldarena. Men også i turnéversionen bruger de medvirkende gulvet imellem publikumsrækkerne til at skabe en oplevelse af at være tæt på forestillingen og de dansende katte. Derfor er det næsten som at være i London, når man ser “Cats” på turné.

I Danmark spillede på Royal Arena i København den 25.-29. oktober 2017, samt i den 1.-5. november 2017. Turnéen er arrangeret af .

Cats - Forum Horsens 2017

Del med dit netværk